Brendan Rodgers – Un model de urmat (3)

(articol scris imediat după numirea lui Rodgers în funcția de antrenor al lui Liverpool)

Procentajul de pase al lui Swansea este in spatele doar al lui Arsenal și Manchester City.

Swansea joacă într-adevăr un procent mai mare de pase în propria jumătate a terenului decât orice echipă din Premier League, dar asta are de a face cu a fi răbdător. Pe cei care au crescut obișnuiți cu stilul direct [tradițional englezesc] de joc, acest lucru îi poate mira.

„Lumea sare pe noi de fiecare dată când facem câte o greșeala. Am pățit-o împotriva lui Manchester United. Angel Rangel avea mingea la picior. După meci comentariile erau că ar fi trebuit să o trimita în randul Z.”

„Avea timp, de ce să o degajeze? S-a întâmplat să aibă o execuție greșită. Trebuie să ne încurajăm jucătorii, să ii facem să creadă în abilitățile lor. Ca să joci așa [cum vrem noi] nu poți juca cu frică. Jucătorii respectă faptul că dacă primim goluri încercând să jucăm fotbal, eu îmi asum vina.”

„Lumea nu observă asta la noi, pentru că vorbesc întotdeauna despre posesia pe care o avem, dar intentisatea cu care presăm când nu avem mingea este foarte mare. Dacă într-un moment nu mai facem pressing așa cum trebuie atunci când trebuie suntem morți, pentru că noi nu avem cei mai buni jucători. Ce avem noi este una dintre cele mai bune echipe.”

„Puterea noastră este echipa. Leo Messi a ridicat mult ștacheta pentru jucătorii care cred că sunt buni. El e un adevarat jucător de echipă. E cel mai bun jucător din lume și s-ar putea să devină cel mai bun din toate timpurile. Dar e în același timp și un jucător de echipă. ”

„Când cineva ca și Messi o face, atunci sunt sigur că prietenul meu Nathan Dyer poate să o facă. E ușor să îl conving.”

2. În ziarul The SUN, din 11 martie 2012, articol scris de Antony Kastrinakis, cu titlul „Vreau ca dupa antrenament pe jucătorii mei să ii doară creierele”

Băieții lui Rodgers înfruntă astăzi pe Manchester City, chiar antrenorul liderului din Premier League admițând că: „Swansea joacă cel mai bun fotbal din Anglia”.

Dar, mai întâi, cum a învățat Rodgers limba spaniolă?

Răspunsul lui a fost: „Șapte ani, trei lecții pe săptămână. Mi s-a spus cu ceva ani în urmă că dacă aș vorbi o limbă străină asta mi-ar oferi o șansă bună la cel mai înalt nivel.”

„În opinia mea, calitatea vieții unei persoane este dată de calitatea comunicării sale cu ceilalți.”

„Barcelona a fost inspirația mea. Nu mă dezic niciodata de asta. Am petrecut mulți ani călătorind acolo, învățând despre modelul lui Louis van Gaal și Johan Cruyff.”

„Când am renunțat la cariera de jucător, am vrut să înțeleg modul și structura, relația dintre
echipele de tineret și prima echipă.”

„Evident, luminile călăuzitoare au fost spaniolii și olandezii.”

„Ziua perfectă era să zbor sâmbătă seara și Duminica să urmăresc meciurile tuturor echipelor de juniori, pînă la echipa mare.”

„Vorbim despre sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000.”

„Mergeam de asemenea la Sevilla și la Valencia.”

„Nu am mers la Madrid. Încercam să merg la cluburi care chiar promovau jucători tineri. În Olanda am mers la Ajax și la Twente.”

(va continua)(va continua)