Se arată 1–16 din 24 de rezultate

 • Reducere!
  1-4-3-3 de Massimo Lucchesi (Italiană)

  Echipa este cea care permite jucătorilor, indiferent de nivelul lor, să arate tot ce au ei mai bun și să ajungă la o valoare care să influențeze rezultatul final al partidei. Însă echipa își poate defini stilul de joc numai dacă jucătorii răspund colectiv și la momentul oportun diferitelor contexte tactice apărute în joc. Sarcina antrenorului este aceea de a identifica, standardiza și antrena situațiile de joc, astfel încât jucătorii și echipa să recunoască și să știe să rezolve eficient diverse contexte tactice. Acestea sunt principiile care au ghidat autorul în realizarea unei cărți în care, atât faza ofensivă cât și faza defensivă, sânt descompuse în procese tactice specifice, unde sânt evidențiate mijloacele colective și detalile geometrice utilizate în mod colectiv pentru a  îndeplini toate sarcinile care pot să apară în joc.

  Analiza este completată de studiul detaliat al contramăsurilor împotriva diferitelor sisteme de joc, precum și de analiza celorlate aspecte necesare antrenorului pentru a optimiza procesul de predare.

  Cartea trasează o nouă abordare în organizarea colectivului, nu se concentrează pe execuția rigidă, stereotipă a traseelor de joc, ci pe capacitatea jucătorilor de a se coordona, interpreta și rezolva într-o manieră flexibilă situații specifice de joc.

  Un nivel de analiză nemaiîntâlnit într-o carte care se vrea o sursă de inspirație continuă pentru antrenorii de toate categoriile.

  170.00lei 161.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Analiza jocului în fotbal de Mario Savo (Italiană)

  Lumea fotbalului necesită figuri noi în componența staffului, bine specializate și calificate, care nu trebuie să fie neapărat tehnicieni, ci mai degrabă cercetători științifici care au abilitatea de a umple nevoia de informații din ce în ce mai importante pe care jocul le cere asupra adversarilor, a tinerelor talente care pot fi achiziționate în perioada de mercato.

  Pentru a realiza asta, analistul trebuie să lucreze sub stress cu o cantitate mare de date, pe care să știe să le strângă, organizeze, elaboreze, analizeze, interpreteze și să le prezinte întregului staff respectând termenele de timp, integrându-se astfel în ciclul de lucru săptămânal care pregătește partida oficială.

  Opera, un punct de referință indispensabil atât pentru experți cât pentru cei nou veniți în branșă, explorează complet materia și furnizează o serie de informații utile pentru crearea și organizarea analizei jocului oficial.

  130.00lei 124.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Antrenarea abilităților individuale (Italiană – Carte DVD)

  În acest volum autorii schematizează și definesc gama competențelor tehnico-tactice pe care trebuie să le posede jucătorul de fotbal modern. Pentru fiecare abilitate sunt evidențiate modalitățile tehnice de execuție împreună cu linia metodică de abordat, combinând rafinamentul gesturilor cu situația reală de joc. În continuare sunt analizate competențele specifice fiecărui post, iar pe baza acestora se determină exerciții specifice fiecărui post. Este o publicație extrem de bogată în exerciții utile să îmbunătățească performanțele individuale și, prin urmare, jocul colectiv.

  Exercițiile sunt efectuate de copiii clubului S.G. Empoli.

  180.00lei 169.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Antrenarea tranziților: Exerciții pentru un fotbal modern (Italiană – carte 2 DVD)

  Este prima carte 2 DVD-uri care predă antrenarea echipei pentru trecerea rapidă de la faza ofensivă la cea defensivă și invers, prin exerciții de bază, exerciții pentru tranziția pozitivă, exerciții pentru tranziția negativă, partide și jocuri cu temă. În fotbalul modern este obligatoriu să joci în viteză pentru a gasi spațiu și timp să depășești echipe compacte și bine organizate defensiv și/sau să oprești contraatacul adversarului.

  Pentru a reuși să răspundem intr-o manieră adecvată acestor exigențe rezultă că este indispensabil ca echipa să fie antrenată, printr-o serie de propuneri practice inovative, atât în faza de tranziție pozitivă (trecerea de la faza defensivă la cea ofensivă), cât și în cea de tranziție negativă (trecerea de la faza ofensivă la cea defensivă).

  Prin această operă, Maurizio Viscidi expune în mod practic, direct, numeroase exerciții eficiente, utilizabile inclusiv în mediul sectorului juvenil, utile în antrenarea fie a reactivitații mentale a jucătorului, fie a comportamentelor tehnico-tactice individuale și colective prin exploatarea tranzițiilor.

  Propunerile practice verifică antrenamentul sub toate aspectele corelate cu tranziția pozitivă și negativă, cu exerciții individuale, pe grupe și tandemuri, pe compartimente și colective pentru a cunoaște și aplica cea mai modernă metodologie de antrenament folosită de echipele profesioniste. Printre altele, aici aveți jocuri cu temă și exerciții situaționale pe suprafețe predefinite, pe spații reduse, pe întreg terenul, cu handicap, în superioritate și inferioritate numerică.

  300.00lei 281.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Antrenorul “meu” de Raffaele Mantegazza (Italiană)

  Un ghid despre învățare, comunicare și interacționare cu jucătorul și echipa, dar și cu părinții, profesorii și psihologii sectorului juvenil.

  Cineva care învață să joace, să câștige o partidă, cineva pe care să-l iubești și să-l urăști, să fie respectat și provocatoar; paratrăznet furiei părinților, cel care consolează disperarea copiilor. Omul care rar este iertat și la fel de rar lăudat.

  Cine e cu adevărat antrenorul de copii? În această carte ne ocupăm de el, căutând să înțelegem de ce figura sa este atât de importantă și de ce trebuie să interpreteze diferite roluri.

  Ne ocupăm de “antrenorul meu”: cum predă, cum comunică, raportul cu copilul, cu echipa și părinții, care trebuie să fie comportamentul de-a lungul antrenamentelor și jocurilor, cum transmite competențele sale jucătorului și grupului și cum devine pentru copiii lui…antrenorul „meu”!

  130.00lei 111.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Antrenorul charismatic de Stefano Tavoletti și Walter Zenga (Italiană – Carte CD audio)

  Există mulți antrenori care au cunoștințe și competențe specifice, dar puțini cei care pot să-și ghideze echipa către atingerea obiectivelor fixate; de fapt, capacitatea de manipulare conștientă a instrumentelor de leadership, nu competențele, face diferența. Unii posedă nativ calitați de leadership, e suficient pentru ei să prindă puțină încredere în potențialul lor și astfel să ajunga la valoarea unui rezultat bun.

  Și cei care nu posedă predispoziții naturale de a comanda pot deveni leaderi, cu condiția să fie inoculate și consolidate unele caracteristici indispensabile atitudinii leadershipului.

  În această carte, Stefano Tavoletti și Walter Zenga, prin intermediul noțiunilor teoretice și practice, trasează calea pentru a deveni leaderi cu autoritate, capabili să controleze charisma și comunicarea.

  150.00lei 143.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Arta duelului unu contra unu de Maurizio Tonini (Italiană – Carte 2 DVD)

  Publicația este compusă dintr-o carte și 2 DVD-uri. În primul DVD sunt evidențiați pașii prin intermediul cărora se însușesc diferitele gesturi care îmbogățesc patrimoniul tehnic al jucătorului.

  Al doilea DVD este dedicat exercițiilor situaționale și exemplifică progresia exercițiilor ce antrenează jucătorul sub diferite forme (unu contra unu frontal, lateral, dorsal, din partea dreaptă, multiplu, etc.).
  Este vorba de o sinteză care îmbogățește bagajul fiecărui jucător. Sânt suficiente 10 minute de încălzire și aplicarea constantă, antrenament după antrenament, pentru a obține în scurt timp rezultate importante.

  O lucrare de absoluta calitate, potrivită atât pentru pentru cei care lucrează cu copiii, dar și pentru antrenorii care conduc prima echipă și vor să abordeze într-o manieră modernă antrenamentul gesturilor tehnice.

  180.00lei 169.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Construcția unui model de joc de Marco Monteleone – Miguel Angel Ortega (Italiană)

  Cunoașterea și aprofundarea principiilor specifice jocului ofensiv și defensiv devine fundamental astfel încât rezultă extrem de importantă determinarea competențelor și interacțiunile dintre jucători pentru a gestiona și rezolva diversele contexte tactice care pot apărea pe terenul de joc.

  Utilizarea adecvată a principiilor metodologice care contribuie la elaborarea și utilizarea planului didactic contextualizat la modelul de joc este fundamental, la fel cum este important ca antrenorul să cuprindă și să anticipeze eficacitatea întregului proces general și specific, capabil să cântărească impactul și eficacitatea didactică a unui singur exercițiu.

  Autorii, după ce au subliniat că relațiile dintre jucători sțnt mai importante decât jucătorii însăși, evidențiază cum programează lucrul pe terenul de antrenament pentru a determina propriul model de joc, prin utilizarea rațională a unor tipare specifice.

  Se acordă o mare atenție stilului didactic și capacității de a structura ciclul de antrenament în acord cu principiile Periodizării Tactice.

  În concluzie, o lucrare de un nivel ridicat, prin care putem învăța principiile de organizare a unui model de joc modern și eficace.

  170.00lei 157.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Construind de la bază: Principii de didactică de Pierluigi Arcuri (Italiană)

  Reușita dezvoltării manevrelor ofensive prin intermediul fundașilor este acum un lucru obișnuit, dar numai echipele foarte mari reușesc să fie eficiente, împărțind terenul de joc pe sectoare și prin intermediul dislocării raționale a jucătorilor.

  Cum constângi adversarul să facă alegeri greșite, izolând compartimentul defensiv? Ce soluții preferi dacă blocul avansat advers este 3 3 sau/și 4 2?

  Ce ieșiri din apărare preferi, cu doi mijlocași “la închidere” și unul avansat sau cu un mijlocaș “la inchidere” și doi avansați?

  La aceste și alte întrebări caută să răspundă autorul prin intermediul unei cărți care evidențiază principiile și solutiile de joc pentru a optimiza repunerea și dezvoltarea construcției ofensive plecând de la portar și de la jucătorii care compun compartimentul defensiv. Așadar, totul vine completat printr-o expunere didactică clară care pleacă de la exerciții simplificate  pentru a ajunge gradual la cele complexe în care echipa își dezvoltă capacitatea de analiză a contextelor tactice și să acționeze în consecință.

  145.00lei 134.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Doi contra doi: tehnică, tactică și exerciții de Maurizio Tonini (Italiană – Carte DVD)

  Carte cu DVD ce analizează în detaliu atât competențele tehnice, cât și principii de joc funcționale în rezolvarea situației doi contra doi în faza de posesie și de non posesieAbilitatea de rezolvare a duelurilor doi contra doi, atât în faza ofensivă, cât și în cea defensivă, este un factor determinant în fotbalul modern cu spații și timpi din ce în ce mai reduși.

  Jucătorul, în fază ofensivă, trebuie să dispună de baze solide tehnice (cum ar fi recepția și transmiterea mingii în spații reduse) și capacitatea de citire și interpretare a situației de joc pentru a reuși să colaboreze eficient cu coechipierul.În particular, jucătorul fără minge trebuie să decidă dacă se mișcă în profunzime pentru a primi pasă sau a rămâne pentru a deschide un dialog tactic. Jucătorul cu mingea în schimb, are sarcina de a dicta timpii de acțiune și, în particular, să determine care este alegerea optimă, să paseze sau să continue acțiunea individual? Și în faza defensivă este nevoie de tehnică și inteligență tactică pentru a intercepta balonul și a câștiga duelul cu adversarii.

  În carte și DVD,  Maurizio Tonini examinează aspectele tehnice și tactice și prezintă didactica, analitică și situațională, utilă în dezvoltarea atât a competențelor individuale cât și a colaborării pe terenul de joc. Ceea ce, pe ultimii 25m, este un factor fundamental.

  200.00lei 189.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Faza ofensivă: 6 progresii didactice pentru antrenamentul componentelor tehnico-tactice individuale și colective (Italiană – Carte DVD)

  Carte cu DVD pentru dezvoltarea colaborării tactice dintre jucători și optimizarea formelor didactice în antrenamentul de copii și juniori. Wxercițiile prezentate sânt utile în antrenarea principalelor elemente de tehnică și tactică fotbalistică: demarcare, poziționare, căutarea spațiului, recepția balonului, protejarea mingii, pasa, conducerea.

  Jucătorul va învăța din exercițiile propuse să dezvolte faza ofensivă, să citească și să interpreteze corect contextul global tactic. Ceea ce va duce la îmbunătățirea jocului colectiv, favorizând schimbul de locuri, rotații între jucători, intrări din linia a-2-a, atacul în spațiul eliberat, etc.

   Este o lucrare îngrijită și extrem de minuțioasă, care permite tehnicienilor să furnizeze cunoștințe și abilități pe care jucătorul modern trebuie să le posede pentru a interacționa cu colegii și a interpreta exigențele fotbalului de azi.

  Un parcurs didactic practic, eficace și inovator, în special dedicat copiilor, dar care este implementat și seniorilor, având obiectivul de a consolida organizarea colectivă și dezvolta  abilitațile individuale, considerat un element de bază în dezvoltarea fazei ofensive.

  200.00lei 189.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Formarea jucătorului de fotbal profesionist: exerciții didactice și situaționale pentru achiziționarea și perfecționarea abilităților defensive (Italiană – Carte DVD)

  Numeroasele exerciții propuse, atât didactice cât și situaționale, atât analitice cât și cumulative, fac parte din o bine definită progresie de lucru ce țintesc să optimizeze învățarea fazei defensive atât în forma individuală cât și în cea colectivă.

  Scopul final este acela de a pregăti jucătorul pentru a interpreta și asimila concepte tactice și tehnice, prin intermediul unor exerciții pe teren pentru următoarele situații: poziția în teren, defensivă anticipată, tehnica duelului 1 V 1 frontal, lateral, atac de la spate, marcaj și mișcări “în contra” și în profunzime, acoperire dinamică, tehnica duelului 2 V 2 central și lateral, trecerea de la marcajul în zonă la cel om la om (și invers), marcajul și acoperirea împotriva centrărilor, dublaj frontal, lateral și de la spate.

  O propunere practică și inovativă pentru însușirea și perfecționarea abilităților defensive, didactica este testată într-un sector juvenil de înaltă calitate, pentru înțelegerea și evaluarea celor mai avansate metodologii utilizate în mediul profesionist.

  200.00lei 189.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Jocuri de poziționare de Maurizio Viscidi (Italiană – Carte DVD)

  Jocurile de poziționare sunt jocuri de posesie specifice care reușesc să îmbine antrenamentul tacticii colective cu rafinamentul gesturilor tehnice (preluare, control orientat, pasă) și tactice (demarcarea) cel mai utilizate înjoc de către fotbaliști. Din aceste motive, tehnicienii celor mai titrate academii de copii și juniori și cluburi de seniori introduc zilnic cel puțin un astfel de joc în ședința de antrenament.

  În carte, care este însoțită de DVD, se pot aprofunda noțiuni specifice, filmate în timp real la o sesiune ținută de Mr.Viscidi, care permit antrenorului să înțeleagă reguli, suprafețe, progresia didactică și variante ale jocurilor de poziționare.

  Apoi, sânt evidențiate cele 55 de propuneri de jocuri care necesită minim 6 jucători, ajungându-se la 18.
  O publicație completă, extrem de minuțioasă, care deschide noi orizonturi pentru tehnicienii care nu au folosit până astăzi această metodologie de lucru inovatoare și care permite, celor care au utilizat-o cu succes, să aprofundeze multe detalii prezentate de un tehnician de calibrul lui Maurizio Viscidi.

  O lucrare de mare calitate care trebuie neapărat cunoscută și aprofundată de fiecare antrenor.

  195.00lei 189.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Jocuri pe teren redus de Barra și Rossetti (Italiană)

  În fotbalul actual, pentru a rezolva diversele contexte tactice apărute, trebuie ca jucătorul să se coordoneze cu coechipierii și să facă alegeri de joc în timpi și spații restrânse. În acest mediu, abilitățile tehnice, capacitățile coordinative și condiționale sânt permanent solicitate și stau la baza prestației jucătorului. Utilizarea cărții “Jocuri pe teren redus” semnifică concentrarea atenției pe îmbunătățirea competențelor tehnico-tactice a jucătorilor și pe calitățile atletice cele mai importante pentru fotbalul modern, optimizând procesul didactic și timpii de lucru.

  În trecut, antrenamentul pentru dezvoltarea capacității condiționale, a rezistenței în particular, se făcea prin intermediul exercițiilor fără minge (a secco).

  Fotbalul modern preferă în schimb metode de antrenament mai eficace și utilizează exerciții care influențează atât sub aspect tehnico-tactic, cât și condițional.

  Autorii, prin intermediul GPS-ului, au monitorizat exercițiile “a secco” cu aceiași parametri cu care au monitorizat jocurile pe teren redus și o partidă amicală.

  Rezultatele sunt în această carte, care propune peste 50 de exerciții împărțite în funcție de obiective specifice și de numărul de jucători implicați.

  140.00lei 138.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Laboratorul Guardiola de Matteo Cocco (Italiană)

  Pep Guardiola nu e doar unul dintre antrenorii învingători din istoria fotbalului ci și un antrenor care a revoluționat fotbalul incrementând abilitățile și tehnica jucătorilor prin intermediul unei viziuni creative, moderne și, din prisma unor aspecte utopice, jocul însuși.

  Laboratorul Guardiola este o călătorie prin ideile și strategia elevului preferat a marelui Johan Cruyff, de-a lungul experienței Bayern Munchen.

  Ideea, principiile de joc și jucătorii vin astfel unite printr-un fir invizibil pe care autorul îl prezintă într-o maniera analitică și sistemică, printr-un proces spiralat care conduce cititorul de la simplu la complex prin descrierea cheilor Jocului de Poziționare în forma lui cea mai evoluată.

  132.00lei 115.00lei
  0 out of 5
 • Reducere!
  Linea defensivă: Principii de organizare și didactică de Renato Montagnolo (Italiană, Carte DVD)

  Care sunt multiplele riposte pe care linia defensivă le poate furniza în funcție de alegerile tactice ale adversarului? Ce proces didactic trebuie utilizat pentru a-i face pe jucători să interpreteze omogen situațiile? Cum organizăm un compartiment defensiv coerent, capabil să acționeze cu același tempou de joc?
  Renato Montagnolo, în colaborare cu antrenorul de portari Francesco Farioli, au codificat posibilele alegeri de joc pe care antrenorul poate decide să le adopte în diferitele situații defensive, relative fie la linia defensivă, fie la apărătorul- extremă.

  O lucrare meticuloasă și aprofundată unde sunt evidențiate toate soluțiile pe care un compartiment defensiv modern și bine organizat trebuie să le știe. Opera se compune din carte și DVD.

  175.00lei 169.00lei
  0 out of 5
 • 1
 • 2