Jocurile amicale din presezon – piatra de moara legata de gatul antrenorilor (3)

Nu, suporterul nu stie toate astea, el stie si reproduce impresiile pe care si le-a format. Se enerveaza, se nelinisteste, se framinta, ameninta si protesteaza. Iar asta afecteaza si ultima veriga a lantului: conducatorii!

Exista si conducatori carora nu le prea pasa de rezultatele din pregatiri. Foarte
putini, dar ei sint cei de calitate.

Marea majoritate insa, vor sa cistige toate meciurile, uitind ca nu exista echipa invincibila. Motivele vin din factorii pe care i-am expus inainte si din altii, particulari fiecarei persoane. Nu conteaza, importanta este reactia pe care o au. De aici incepe presiunea asupra antrenorilor. “Trebuie sa cistigi jocul asta, vei baga titularii”! Sau, “astia sint slabi, n-avem cum sa nu-i batem”! Iar antrenorul, temindu-se sa nu faca greseli, le face. Schimba programul, schimba echipa, nu imparte rational efortul echipei / jucator, joaca defensiv nepermitind echipei sa riste, sa se dezvolte. Toate aspectele care trebuie urmarite in perioada de pregatire sint date peste cap, nu se mai urmareste ierarhizarea lor, nu mai este timp pentru dobindirea deprinderilor tehnico-tactice.

amicale 2

Reincepe campionatul si echipa nu stie sa conduca un atac pozitional, sa dezvolte jocul in profunzime sau pe benzi, nu face pressing, nu stie sa inchida culoarele in defensiva, sa realizeze acoperirea si multe altele. Pentru ca jocurile de verificare sau scoala sau transformat in jocuri pe puncte!
Am auzit de antrenori schimbati in perioada precompetitionala. Cred ca si voi. Asadar, mare atentie la gestionarea jocurilor! Succes!

(final)