UN NOU SEMINAR EVENIMENT LA TIMIȘOARA

Coaching Plan - Seminar eveniment la TimișoaraObiectivul cursului este acela de a furniza participanților instrumentele organizării pe terenul de joc a unui parcurs didactic stimulant și eficace atât referitor la dezvoltarea abilităților individuale cât și în ceea ce privește organizarea jocului colectiv.
Toate aceste aspecte vor fi expuse în sesiuni teoretice în sală urmate de demonstrarea practică pe terenul de joc.

ZIUA 1- ANTRENAREA TEHNICII INDIVIDUALE

Pentru ca o acțiune de joc să se dezvolte corect este necesar ca fiecare jucător să execute eficient variatele gesturi tehnice. O eroare tehnică compromite finalizarea favorabilă a acțiunii.
Pornind de la această presupunere este indispensabil ca antrenorul să știe să evalueze și antreneze competențele specifice individuale ale jucătorilor necesare pe parcursul jocului oficial.

Iată punctele cheie care vor fi analizate în prima zi a cursului:

– Grila competențelor tehnice
– Dezvoltarea tehnicii individuale prin intermediul exercițiilor analitice și situaționale
– Analiza competențelor tehnice specifice fiecărui rol
– Modele de antrenament ale celor mai bune sectoare juvenile din Europa

ZIUA 2- DE LA TEHNICA INDIVIDUALĂ LA TEHNICA COLECTIVĂ: JOCUL ECHIPEI

În fotbalul modern tehnica individuală se transformă în tehnică colectivă atunci când un grup de jucători colaborează și se coordonează între ei pentru a rezolva contextele tactice ale partidei.
Aceasta este o cerință fundamentală pentru dezvoltarea jocului echipei.
Obiectivul pe care ni-l propunem în a-2-a zi a seminarului este acela de a înțelege cum antrenăm principiile și structurile tactice care permit jucătorilor să dezvolte secvenșele tactice colective și să rezolve situațiile de joc care se manifestă în timpul jocului.

Iată punctele cheie care vor fi analizate în a-2-a zi a cursului:

– Organizarea jocului prin descompunerea acestuia în faze specifice
– Codurile tactice pentru dezvoltarea sistemului de joc
– Exerciții analitice pentru antrenamentul organizării colective
– Exerciții situaționale pentru perfecționarea jocului echipei
– Structura ciclului de antrenamente săptămânal al unei echipe profesioniste

Seminarul va avea loc la Timișoara, în perioada 19-20 iunie 2017, teoria în Aula Universității de Vest, iar practica pe terenul artificial “Baza 2”.

Cine ne va dezvălui secretele fotbalului modern?

Massimo Lucchesi

Pentru a face diferența pe terenul de joc este fundamental să deții competențe specifice fotbalului care să conveargă într-un proces didactic dependent, detaliat si eficace. Pentru acest motiv, Massimo Lucchesi este cel mai bun pe aceasta temă!

Massimo Lucchesi la Timișoara - Seminar eveniment la Timișoara
Massimo Lucchesi la Timișoara – 2016 (sursa: frf.ro)

De altfel, primul eveniment organizat de Coaches-Ahead și Allenatore.net în Timișoara anul trecut, care l-a avut la pupitru pe Massimo a fost un real succes, Sala Mare a Rectoratului Politehnicii fiind neîncăpătoare.

Massimo Lucchesi fi considerat omul care a influențat cel mai pregnant metodica predării fotbalului in ansamblul lui. La fel cum Guardiola sau Mourinho au influențat fotbalul prin inovațiile lor, Massimo a descompus, analizat si aranjat factorii jocului de fotbal într-un proces didactic cursiv si logic, ușor de implementat de către antrenor echipei sale.

Acumulând o vastă experiență de-a lungul anilor, Lucchesi a urmărit și aprofundat antrenamentele a numeroși antrenori (printre care Ancelotti, Lippi, Guardiola, Sarri, Zeman, Luis Enrique, Spalletti, Prandelli, Koeman și mulți alții), a studiat metodologia de lucru a unora din cele mai importante sectoare juvenile din Europa (Anderlecht, Barcelona, Benfica, Schalke 04) și a lucrat la formarea a numeroși antrenori, lucrând fie in interiorul clubului, colaborând cu federatia italiana sau susținând cursuri si seminarii in Italia, SUA, Portugalia, Grecia, Mexic, România, Anglia, etc.

Este permanent invitat să consilieze sau să țina cursuri către federații naționale, asociații sau cluburi de fotbal și este responsabil de metodologia Centrului Tehnic al lui A.C Milan din Toscana.

Nu in ultimul rind (dimpotrivă), literatura de specialitate a fost permanent îmbogățită prin apariția cărților sale extrem de valoroase despre sistemele de joc, organizarea geometrică a echipei sau tactica în atac și apărare.

Manuele Cacicia

Manuele Cacicia este un antrenor și un lector deosebit de apreciat în Italia. Are o mare experiență în sectorul juvenil, el activând la două din cele mai importante societăți sportive cu tradiție în formarea și valorizarea tinerilor, Livorno și Empoli.

În prezent este antrenor secund la FC Crotone (serie A).

Manuele Cacicia - Seminar eveniment la Timișoara
Manuele Cacicia conducând Crotone într-un joc oficial contra lui Napoli. În plan îndepărtat se află Maurizio Sarri, antrenorul SSC Napoli.

În 2013, când era antrenor la copii și juniori și îndeplinea funcția de responsabil al Academiei Livorno Calcio, intră în contact cu Davide Nicola (antrenorul primei echipe) care îi apreciază metodele și îi solicită să-i devină asistent și antrenor secund.

Activitatea alături de Davide Nicola, unul din cei mai promițători antrenori italieni, îi permite lui Cacicia amplificarea propriului bagaj de experiențe și însușirea a noi competențe care privesc perfecționarea gesturilor tehnice și a metodelor pentru organizare tactică a unei echipe de fotbal.

Scurtă prezentare Manuele Cacicia

2004-2006 Antrenor sector juvenil Lucchese (serie 3)
2006-2013 Antrenor sector juvenil Empoli (serie A – una din cele mai bune din Italia)
2013-2014 Antrenor sector juvenil și responsabil Școala Fotbal Livorno (serie A)
2015-2016 Antrenor secund AC Bari (serie B)
2016-2017 Antrenor secund FC Crotone (serie A)

Autor a diverse cărți și DVD-uri pe Allenatore.net, între care și “Allenare le abilita individuale”.

Vom reveni cu programul complet al seminarului și alte informații utile pentru toți cei care doresc să participe la acest eveniment.

NOTĂ

Toți abonații anuali ai siteului www.coaches-ahead.ro beneficiază de 10% discount!

AFLĂ AICI MAI MULTE DESPRE  AVANTAJELE ABONAMENTULUI ANUAL COACHES AHEAD

Leave a Reply