EXERCIȚII – RONDOS 3 V 1 ÎN 4 CAREURI

EXERCIȚII – RONDOS 3 V 1 ÎN 4 CAREURI

 

Lecțiile Allenatore.net

 

Într-un spațiu ca în figura de mai sus pregătim patru careuri de 7/7m, bine distanțate unul de celălalt.

Împărțim 9 jucători în 3 echipe și îi dispunem pe teren în felul următor: trei jucători în posesie (în exemplu de mai sus albastru) și un apărător galben în careu (alți apărători galbeni postați aproape, în exterior), iar ceilalți trei jucători roșu postați fiecare în câte un careu.

Exercițiul începe cu un rondo 3 V 1, în care jucătorii care au posesia au ca obiectiv realizarea a 5 pase consecutive și apoi transmitereaa mingii în alt careu unde așteaptă echipa în roșu.

Jucătorii galben, poziționați în afara careului de posesie, încearcă să intercepteze pasele către alte careuri, iar cel din centru încearcă să recupereze mingea.

Dacă jucătorii în albastru reușesc să transmită mingea jucătoilor în roșu, cei galbeni se mută în și spre careul unde se află mingea (unul în interior, ceilalți doi afară), iar cei doi roșii intră în careul de posesie pentru 3 V 1. În același timp jucătorii albastru ocupă careurile libere.

Dacă jucătorii galben intră în posesia mingii trebuie să paseze mingea jucătorilor roșu și, în acel punct, jucătorii albastru devin apărători.

În funcție de intensitate și de distanțe, exercițiul se adresează și factorului fizic, cât și celui tehnico-tactic.

 

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.