Posesie in 4 patrate

Posesie in 4 patrate

Autor:MARIUS DULCA

Categorie : 15+

Număr jucători: 20

     

Obiectivele exercițiului:

1.consolidarea relațiilor de adversitate 2v2 si 3v2

2.dezvoltarea orientării in joc

Organizarea exercițiului

Se construiește un pătrat cu latura de 30m, acesta urmând a fi împărțit în 4 zone egale.

Se alcătuiesc 2 echipe de 8 jucători (Rosu și Albastru) plus 1 echipa de 4 jucători neutri (Galben). În fiecare careu se trimit câte 5 jucatori: 2 jucători Rosu, 2 jucători Albastru, 1 jucător Galben.

Dozarea exercitiului: 3 x 10 min ,P:= 2 min cu schimbarea jucătorilor neutri

Desfășurarea exercițiului

Antrenorul introduce mingea în joc in una din zonele terenului.  Prima echipă  aflată în posesia mingii (aici Albastru) încearcă prin cei 2 jucatori + 1 jucator Galben (neutru) să păstreze posesia în interiorul zonei respective unde se află mingea. Dupa minimum 3 pase realizate în această zonă ,aceștia pot pasa în orice alt careu din interiorul pătratului.

Echipa aflată în apărare încearcă să intre în posesia mingii prin cei doi jucători din careul unde se află mingea. Dacă se reușește recuperarea, mingea poate fi scoasă imediat din careul respectiv, pentru a se menține posesia, cu obligația ca în careul următor să se efectueze din nou 3 pase consecutive înainte de a fi mutată în alt careu. Transferarea mingii dintr-un careu în altul se face prin intermediul unui coechipier sau unui jucător neutru.

Puncte cheie

    1. Pressingul
    2. Antrenorul trebuie să fie poziționat în imediata apropiere a terenului cu mingi de rezervă pentru da flux exercițiului

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.