ANTRENAREA POSESIEI MINGII PRIN JOCURI CU TEMĂ

ANTRENAREA POSESIEI MINGII PRIN JOCURI CU TEMĂ

        Lecțiile Alenatore.net

 

Autor: Marco Ceccomori

Cum antrenăm posesia mingii sau capacitatea de a conduce jocul

 

INTRODUCERE

Capacitatea de a gestiona și controla posesia mingii reprezintă o calitate importantă pentru o echipă care vrea să domine jocul și să conducă ostilitățile.

Posesia mingii care poate fi înțeleasă atât ca ocuparea spațiilor în profunzime către poarta adversă cu timpi optimi, cât și ca atitudinea defensivă adoptată cu scopul de a încetini ritmul jocului și forcingul adversarului.

 

CONDIȚII PENTRU EFECTUAREA UNEI BUNE POSESII A MINGII

Pentru punerea în practică cu succes a acestei strategii offensive importante este nevoie de jucători dotați tehnic și cu multă personalitate (e mult mai simplu să dai pasă lungă decât pasă scurtă!).

Antrenorul are sarcina de a antrena această alegere de joc, subliniind importanța mișcării fără minge care îi oferă posesorului mai multe opțiuni de joc.

Forța posesorului este dată de fapt de coechipieri, care trebuie să se demarce la momentul oportun, ajungând să ocupe avantajos spațiul, garatând soluții de joc favorabile.

În acest articol ne oprim asupra antrenamentului pentru posesie prin intermediul jocurilor cu temă.

 

JOCURILE CU TEMĂ

Prin jocuri cu temă înțelegem confruntarea dintre două echipe care trebuie să respecte anumite sarcini pentru a atinge obiectivul de acumula 1 punct valabil.

Soluțiile sunt numeroase și fiecare antrenor le poate alege pe cele care pot fi utile echipei sale.

Acest tip de partide reprezintă un mijloc de antrenament optim inclusiv pentru sectorul juvenil sau fotbal amator, în care componentele jocului official sunt foarte prezente și implică puternic pe plan mental jucătorul în comparație cu exercițiile tactice pure.

Dozând timpul și spațiul, acest tip de exerciții reprezintă un antrenament foarte bun pentru caltățile fizice cum ar fi rezistența (spațiu și timp mari) și reactivitatea (spațiu și timpi reduși).

Antrenorul are sarcina fundamentală de a evidenția principiile jocului de posesie care trebuie implementate echipei, trecând apoi la elaborarea jocurilor care au obiectivul de a antrena aceste principii.

Vedem în continuare câteva exerciții, indicând tema ce trebuie respectată.

Dimensiunile terenului și timpii sunt stabilite pe baza scopurilor urmărite de antrenor.

 

EXERCIȚII

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

                                                —  SFÂRȘIT —

 

NUMAI ÎN LIBRĂRIA coaches-ahead GĂSIȚI MATERIALE ESENȚIALE PENTRU MESERIA DE ANTRENORI

 

TAKTIFOL

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.