Redacția www.allenatore.net
Studiu asupra modului în care s-a marcat și datele statistice a tuturor golurilor marcate la Euro 2020
Între numeroasele idei furnizate de turneul final al Euro 2020 este, cu siguranță, numeroasele goluri marcate de-a lungul acestuia.
În cele 51 de partide disputate au fost marcate 142 de goluri, cu o medie de 2,97 per partidă, un gol marcându-se la fiecare 32 de minute.
Din punct de vedere al spectacolului, un aspect încurajator dacă ne uităm pe statistica precedentului Campionat European, 2016, pe parcursul căruia s-au marcat „numai” 108 goluri în 51 de meciuri.
Impresia este că echipele s-au înfruntat adesea într-o manieră deschisă, în ciuda faptului că pe parcursul competiției au fost multe partide care pot fi considerate acasă sau în deplasare.
Înainte de a vedea concret cum au fost realizate golurile, am pregătit o selecție a acetora care ne poate induce câteva idei tactice interesante, atât din punct de vedere al dezvoltărilor ofensive, cât și cele al erorilor defensive.
Pornind de la presupunerea că la selecționatele naționale nivelul organizării fazelor de joc este mai mic în comparație cu cel al echipelor de club, putem spune că multe echipe au propus un model de joc suficient definit și că în anumite cazuri, unele goluri au fost fructul unor scheme ușor de recunoscut.
Așadar, am ales șapte goluri, pe care le-am ierarhizat în funcție de tipul acțiunilor în urma cărora au fost realizate.
Concret, am luat în considerare două goluri provenite în urma unor dezvoltări laterale (în urma unor centrări tranmise de la diferite distanțe), două goluri după atacul asupra liniei defensive pe zona centrală, un gol după un șut de la distanță, un gol provenit din contraatac.
Să le analizăm:
CUM DEPĂȘIM ULTIMA LINIE DEFENSIVĂ
Putem distinge două zone de prefinalizare din care se pot naște diferite soluții utilizabile pentru atacarea liniei defensive:
- zona de prefinalizare centrală
- zona de prefinalizare laterală
Din cele două zone apar diferite modalități de depășire a ultimei linii:
- Prefinalizare directă – pasă verticală, pasă pentru demarcare în diagonală
- Combinații în doi sau trei jucători – triunghiuri de pase interne, externe, așezări, devieri, etc.
- Atac direct (pătrunderi, mingi aruncate înainte, etc.)
- Șut la poartă
- Acțiuni individuale
- Centrare
Conținut Restricționat
Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.