PREFINALIZAREA – exerciții și principii pentru exploatarea combinațiilor

PREFINALIZAREA – exerciții și principii pentru exploatarea combinațiilor

        Lecțiile Alenatore.net

 

Autor: MARCO CECCOMORI

Cum, când și de ce atacăm prin combinații

 

COMBINAȚII: CONDIȚII ȘI TIPOLOGIE

Prin combinații înțelegem toate acele situații care se nasc din acțiuni a doi jucători și care eliberează pe unul dintre aceștia pentru a șuta la poartă.

Această tehnică de prefinalizare, caracterizată prin derularea în viteză pentru a avea eficacitate, este utilă contra defensivelor avansate, a celor care fac marcaj om la om și a celor aglomerate în fața propriului careu de 16m.

Luând în considerare că această tehnică de prefinalizare prevede dublu pas între doi jucători, nu este solicitată o organizare tactică elaborată, dar este determinantă acuratețea și intensitatea jocului celor doi, care trebuie să se înțeleagă cu ochii închiși, efectuând combinația correct și cu timpi optimi pentru a efectua o finalizare eficientă.

Cele mai importante tipuri de combinații sunt:

  • dai și pleci
  • dai și urmărești
  • perdeaua

În primul tip de combinație, posesorul mingii transmite balonul coechipierului și îl reprimește, demarcându-se în stânga sau dreapta, accelerând pentru a scăpa de marcajul adversarului.

Corecta execuție a combinației “dai și pleci” presupune sincronizarea perfectă a mișcărilor celor doi colegi aflați în acțiune.

Jucătorul aflat în posesia mingii îi pasează coechipierului astfel încât adversarul aflat în fața lui să nu poată interveni și, prin accelerarea bruscă îl depășește, reprimind mingea în spatele acestuia.

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

                                                —  SFÂRȘIT —

 

NUMAI ÎN LIBRĂRIA coaches-ahead GĂSIȚI MATERIALE ESENȚIALE PENTRU MESERIA DE ANTRENORI

 

 

 

TAKTIFOL

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.