Sectorul juvenil in Europa (4)

Sectorul juvenil in Europa (4)

Structura cluburilor de fotbal in Italia

Prima echipa
     Primavera (Serie A si B)Berretti (Lega Pro I si II)Juniores (Dilettanti)

 Allievi Nazionali

Allievi Regionali

“Provinciali” (Dilettanti)

Giovanissimi NazionaliGiovanissimi Regionali“Provinciali” (Dilettanti)
Activitatea de baza

Esordienti

Pulcini

Piccoli Amici

Primavera,

este campionatul rezervat pentru 42 de echipe din Serie A si B, la care participa jucatori cu virste cuprinse intre 15 si 20 de ani. Pina la faza eliminatory se pot folosi trei jucatori de 21 de ani si unul peste 21. In faza finala, jucatorul peste 21 de ani este inlocuit cu unul de 21 sau mai mic.

Campionatul este divizat in 3 serii a cite 14 echipe (dupa criterii geografice) care joaca tur-retur. La finalul stagiunii, primele 5 echipe si cea mai buna clasata pe locul 6 din fiecare serie, trec in faza superioara unde se joaca din nou tur-retur, cite doua echipe, eliminatoriu. Cele opt cistigatoare joaca sferturile, semifinale si finala.

Dante Berretti,

Este competitia rezervata Lega Pro I – II, cu jucatori avind virste cuprinse intre 15 si 20 de ani. In aceasta competitie se pot inscrie si echipe de Serie A si B care au facut o cerere de participare in prealabil.

Allievi Nazionali,

Este organizata de SGC al FIGC pentru jucatorii echipelor profesioniste (pina la Lega Pro II) cu virsta de 16 ani. Allievi Regionali si Provinciali este competitia copiilor de 15 ani.

Giovanissimi Nazionali,

Este organizata tot de SGC, iar sub aceasta categorie se afla Giovanissimi Regionali si Provinciali (14, respectiv 13 ani).

In asa numita Attivita di base, tot organizat de FIGC gasim campionatul Esordienti. Si acesta este organizat pe regiuni, pentru copiii de 11-12 ani, cu jocuri 7 V 7, 9 V 9, 11 V 11. Campionatul Pulcini este rezervat copiilor sub 11 ani si se joaca 5 V 5, 6 V 6, 7 V 7.

Piccoli Amici – activitate ludica pentru copii de 5-7 ani.