Consiliere Sportivă

Consiliere în fotbal pe bază contractuală

Ciprian Urican
Profesor/Fondator Coaches Ahead

„Pentru a face diferența în teren este fundamental să posezi competențe fotbalistice specifice care să funcționeze împreună într-un proces educațional modern, captivant, delicat și eficace.”

Fotbalul romanesc se afla intr-o perioada dificila si din cauza lipsei unei strategii viabile de pregatire, atat la nivel individual cat si colectiv, pe termen scurt – mediu – lung.

Majoritatea cluburilor de la noi, indiferent că lucrează cu copii sau cu seniori, o fac empiric, la întâmplare, fără a avea o metodologie de lucru corectă, eficientă, verificată în timp, specifică vârstei ți nivelului de pregătire al fotbalistilor. De aceea, anii trec și nu se obține nicio performanță la nivelul societății sportive, precum nu cresc și nu se dezvoltă fotbalisti care, prin vanzarea lor în ligile superioare, să refacă balanța financiară a clubului.

Deși antrenorul este elementul central al triadei pregătire – jucător – echipă, nu în toate cazurile acesta este pregătit profesional astfel încât să realizeze scopurile propuse. Există cazuri de persoane care antrenează doar din pasiune, fără a poseda licențele UEFA care le oferă dreptul de a lucra cu fotbaliștii mari sau mici. Soluția de a remedia aceste probleme reale pentru cluburi și antrenori rămâne consilierea sportivă autorizată și competentă.

Asigurarea unei strategii eficiente creșterii la nivel individual și colectiv, crearea modelului de pregătire și joc, stabilirea unui proces instructiv-educativ de calitate și îndrumarea antrenorilor sunt principalele aspecte pe care le putem perfecționa împreună.

Noi răspundem la următoarele întrebări cheie pentru fotbalul modern:

Care este modelul de joc?
Cum planificăm activitatea?
Ce lucrăm în ciclul săptămânal, cât și cum o facem?
Care sunt formele didactice și mijloacele eficiente procesului de instruire?
Cum se mixează acestea pentru a dezvolta jucătorul?
Ce antrenamente au prioritate în pregătirea copiilor la diferite vârste?
Cum, cât și ce antrenăm la echipele amatoare la seniori?
Ce înseamnă serniorii profesioniști?

Acumulând o vastă experiență de-a lungul carierei profesioniste de peste 20 de ani, Ciprian Urican, antrenor Licenta PRO UEFA, a studiat modul de operare al unor cluburi profesioniste de top cum sunt Ajax Amsterdam și FC Barcelona, transpunând practic în antrenamentele și activitatea cluburilor la care a activat, metodologiile însușite. Ca antrenor a activat la toate nivelele: de la copii și juniori până la seniori profesioniști, fiind primul antrenor din România care a condus o echipă de Liga 1 fără să fi activat ca jucător profesionist!

Ciprian este creatorul primului site destinat exclusiv antrenorilor de fotbal coaches-ahead.ro, a conceput “Jurnalul Antrenorului” și a scris cartea “Gool – 183 moduri de a înscrie”.

Deține diploma FRF-UEFA de profesor-formator de antrenori Licența C.

Contact