EURO 2020 sub lupă: noutățile și tendințele tactice revelate la turneul final

EURO 2020 sub lupă: noutățile și tendințele tactice revelate la turneul final

Redacția www.allenatore.net

Stilul de joc și dispunerile tactice ale echipelor protagoniste

Efectuarea analizei tactice asupra unei competiții în care sunt angrenate echipe naționale, printre care și a ta, nu este o misiune ușoară.

Aspectele care ies cel mai preganat în evidență la acest tip de turnee sunt calitatea individuală a jucătorilor, condiția psihofizică a acestora la momentul jocului și, în anumite cazuri, șansa.

Evident, având puțin timp la dispoziție, nu este simplu de organizat o echipă națională eficientă în diferitele faze ale jocului.

Câteva echipe, îndiferent de rezultatul final obținut, au reușit să-și formeze o identitate vizibilă de-a lungul evenimentului, și dintre toate, Italia este selecționata care a demonstrat o organizare de joc asemănătoare celei unei echipe de club!

Altele, ca de exemplu Anglia, și-a schimbat-o pe parcursul turneului, obținând rezultate optime.

Altele (exemplul cel mai elocvent reprezentat de Franța), gândind că pot rezolva jocurile bazându-se exclusiv pe calitățile individuale ale jucătorilor, au demonstrat o organizare insuficientă, dezamăgind în privința așteptărilor.

Analizând europeanul abia terminat putem afirma însă că există, din partea unor echipe naționale, dorința de preluare și dezvoltare a noilor tendințe și idei tactice care caracterizează echipele de club competitive.

SISTEMELE DE JOC CELE MAI UTILIZATE

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.