SELECȚIONERUL COSMIN CONTRA – LECȚIE DEMONSTRATIVĂ PENTRU CURSANȚII LICENȚEI PRO

SELECȚIONERUL COSMIN CONTRA – LECȚIE DEMONSTRATIVĂ PENTRU CURSANȚII LICENȚEI PRO

Marți dimineață, 30 septembrie 2019, la ora 09,30, stafful Naționalei Romăniei, avându-l în frunte pe selecționerul Cosmin Contra, și-a dat întâlnire într-una din sălile Federației de Fotbal, cu noua generație de studenti PRO. O generație de excepție după cum probabil ați aflat din presă.

Întâlnirea a fost de fapt un bun prilej de a  studia filozofia de joc pe fază defensivă a lui Cosmin Contra și staffului său, temă dezbătută de către cursanții PRO timp de 3 zile, sub supravegherea responsabilului tehnic din partea UEFA, Ghenadie Scurtu și a directorului Școlii Federale de Antrenori, Dan Apolzan.

                                                                                                                       Ghenadie Scurtu

 

În prima parte selecționerul a prezentat și explicat amănunțit, cu multe imagini video, contextele tactice defensive și măsurile care se impun acestora în diferite zone de teren. O prezentare clară, concisă, foarte apreciată de către cei prezenți în sală.

                                                                                                                          Cosmin Contra și Dan Apolzan

 

Fiecărui participant i s-a înmânat în prealabil planul de lecție practică pe care aveam să o urmărim imediat după lecția teoretică. Iată mai jos, conținutul antrenamentului demonstrativ pentru Licența PRO, condus de Cosmin Contra:

Extrem de serios, cu adevărat profesionist, stafful Naționalei a preluat tânăra echipă a juniorilor 2001-2002, ai clubului Dinamo București, explicându-le ce și cum trebuie să facă în antrenament pentru ca acesta să-și atingă scopul.   Și după cum veți putea vedea mai jos, copiii, chiar dacă au avut emoții fiind antrenați de cei care conduc Naționala României, s-au descurcat foarte bine.

 

Cât despre antrenamentul propriu-zis, priviți și rețineți cum se antrenează faza defensivă într-un mod modern și eficient! Cum se organizează apărarea în cele 3 zone de teren și ce acțiuni întreprindem în fiecare dintre ele. Cum se compun diagonalele defensive, când se face translația, cum se exercită presingul și unde, cum menținem blocul funcțional compact. Profesionisti!

 

 

Felicitări tuturor!

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.