DEFENSIVĂ ÎNGUSTĂ

DEFENSIVĂ ÎNGUSTĂ

 

                                                                                                   Lecțiile Allenatore.net

Descriere:
Pe un teren ca în figura de mai sus se joacă 11 vs 11 având câteva reguli specifice.
Echipa aflată în faza de non posesie trebuie întotdeauna să se apere menținându-se scurtă și îngustă, în funcție de locul unde se află mingea.
Terenul este împărțit în trei zone. Coridorul central, delimitat de cele două linii albe, și cele două coridoare laterale delimitate de liniile negre. De fiecare data când oponenții plimbă mingea dintr-un sector în altul, echipa în defensivă trebuie să se strângă și să rămână în două sectoare. .
De exemplu, cu mingea aflându-se în zona centrală trebuie să rămână compactă între liniile negre; mingea aflându-se în zonele laterale, jucătorii din zona slabă (moartă), cei din partea opusă, trebuie să strângă în interiorul liniilor întrerupte albe. Se acordă punct pentru gol marcat și punct pentru echipa aflată în posesie dacă adversarul nu respectă regulile de mai sus.
Să te aperi în propria jumătate de teren blocând pasele decisive pentru atacanți și reducând timpul și spațiul de joc adversarului   într-o zonă nevralgică a terenului este unul din contextele tactice, specifice fazei defensive, pe care jucătorii trebuie să știe să le interpreteze perfect.
Se exercită un pressing în zona centrală a terenului menținând liniile compacte, echipa scurtă și strânsă.
Aceasta este una dintre exercițiile tratate în cartea ANTRENAREA FAZELOR DE JOC.

               LIBRARIA Coaches Ahead vă oferă cele mai bune cărți și DVD-uri necesare meseriei noastre, cea de antrenori de fotbal!

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.