UN NOU CURS ANALIST DE INFORMAȚII ECHIPĂ FOTBAL – ONLINE – 01.06.2024 – 15.07.2024

UN NOU CURS ANALIST DE INFORMAȚII ECHIPĂ FOTBAL – ONLINE – 01.06.2024 – 15.07.2024

Administratorul unic al  SC TOP COACHES AHEAD SRL, domnul Ciprian Urican (licența UEFA PRO), are o experienta de peste 25 ani in sport ca antrenor, lector in cadrul cursurilor FRF, tutore pentru cursantii Licentei PRO UEFA, UEFA YOUTH A ELITE JUNIOR, UEFA A, UEFA B,  antreprenor – primul site de specialitate in fotbal lansat in Romania – https://coaches-ahead.ro/.

 

                            CURS DE SPECIALIZARE ANALIST DE INFORMAȚII – FOTBAL DIN ROMÂNIA

                                                                    – UN SUCCES REMARCABIL – 

Așa cum am intuit, fotbalul românesc avea nevoie de asemenea specialiști calificați în analiza jocurilor de fotbal și implicit a echipelor.

În România avem antrenori dornici de a se dezvolta profesional, de a-și completa bagajul de cunoștințe, abilități și aptitudini astfel încât să contribuie la obținerea rezultatelor pozitive ale echipelor la care activează.

Calitatea lectorilor este o condiție hotărâtoare în ceea ce privește recepționarea clară, limpede, filtrată a numeroaselor informații transmise. De aceea, așa cum   v-a obișnuit, Coaches Ahead îi aduce la pupitru pe unii din cei mai apreciați specialiști din fotbalul românesc și european:

 

 

 

 

 

 

    COSTEL ENACHE                                 MASSIMO LUCCHESI                                                         CIPRIAN URICAN

 

Iată, mai jos, feedbackul primit de la fostul selecționer al naționalei României, MIREL RĂDOI, model profesional autentic pentru toți cei care îmbrățișează meseria de antrenor de fotbal, după participarea la cel de al-2-lea curs de ANALIST DE INFORMAȚII organizat de COACHES AHEAD!

 

                                                                                  MIREL RĂDOI împreună cu CIPRIAN URICAN și MASSIMO LUCCHESI

„Va salut,
Vreau sa va spun ca am ezitat sa ma înscriu la acest curs, crezând ca dacă este un curs special de video analiști nu sunt foarte multe informații utile pentru mine ca și antrenor principal.
Aș fi făcut o mare greșeala dacă nu participam, recunosc asta acum la final de curs, pentru ca nu aș fi avut posibilitatea sa cunosc alți colegi deosebiți din fenomen dar și pentru că as fi pierdut o mulțime de informații utile atât pt mine cât și pentru întregul staff.
A fost un curs deschis l-as putea numi, pe lângă informatiile predate de lectori au fost împărtășite de asemenea experiențele participanților care cu siguranța ca vor ajuta la un moment dat pe cineva.
Un curs interactiv, dinamic, cu multe informații utile predate intr-un mod direct de abordare, astfel încât a fost ușor și pentru noi sa asimilam atâtea informații.
Mulțumesc celor care l au organizat, mulțumesc celor prezenți și sper sa fim cu toții din ce in ce mai buni.”

                                                        ATENȚIE!!!

ACESTUI CURS DE SPECIALIZARE, NECESAR ÎN LICENȚIEREA CLUBURILOR DE FOTBAL, ÎI EXPIRĂ STANDARDUL OCUPAȚIONAL LA NIVEL NAȚIONAL, LA SFÂRȘITUL ACESTUI AN. ÎN CAZUL ÎN CARE ACEST STANDARD NU VA FI REÎNOIT, DIPLOMA PENTRU ANALIȘTI DE INFORMAȚII VA MAI PUTEA FI OBȚINUTĂ DOAR PÎNĂ LA SFÂRȘITUL LUNII DECEMBRIE 2024!

TOP COACHES AHEAD SRL

organizează pentru prima oară în România, cursuri de formare profesională pentru specializarea de ANALIST DE INFORMAȚII – ECHIPĂ SPORTIVĂFOTBAL

Acest curs este autorizat de către AUTORITATEA NAŢIONALĂ PENTRU CALIFICĂRI, aria ocupaţională analist de informaţii grupă COR 2422, “Specialişti în domeniul politicilor administrative”.

În urma promovării examenului de absolvire, candidaţilor li se vor elibera la cerere certificatul de competenţe recunoscut pe piaţa muncii din România şi UE.

Prezentul standard descrie munca analistului de informaţii, ca angajat al unei instituţii publice, private, sau ca entitate independentă.

Rolul analistului de informaţii în cadrul organizaţiilor este de a sprijini activităţile de investigare, planificare şi luare a deciziei de la nivel operaţional, până la cel mai înalt nivel managerial – strategic. Astfel, activitatea departamentelor de analiză a informaţiilor este subscrisă priorităţilor şi obiectivelor specifice ale organizaţiei din care fac parte.

Analistul de informaţii reprezintă angajatul cu studii superioare în sarcina căruia revin atribuţii de: colectare, evaluare, colaţionare şi analiză a informaţiilor din diverse surse, oferind beneficiarilor concluzii, ipoteze, estimări şi predicţii necesare în îndeplinirea scopurilor şi obiectivelor organizaţionale. Analistul de informaţii îşi desfăşoară activitatea în structuri specializate (compartiment, birou, serviciu, departament, sector, direcţie, direcţie generală) de analiza informaţiilor, create în scopul dezvoltării cunoaşterii la nivel organizaţional.

Cu ajutorul acestei specializări toți cursanții pasionați de jocurile sportive colective (Fotbal, Handbal, Rugby, Volei, Baschet) și organizare instructiv-educativă pășesc în lumea sportului calificați, astfel încât pot fi angajați de către cluburile sau asociațiile sportive în mod legal, conform legilor statului român în vigoare.

 Evoluția tehnologică a adus cu forță în prim-plan o figură devenită acum fundamentală în fotbalul modern, cea a Analistului de Informații al Echipei.

Domeniile de lucru ale Analistului de informații = Performance (Team ) Analyst sunt patru: primele două sunt legate de studiul și profilarea adversarului, al treilea, de analiza meciului echipei sale, ultimul, nu neapărat în această ordine, profilarea caracteristicilor individuale a jucătorilor.

Cea mai importantă sarcină a analistului de echipă este să studieze și să descifreze echipa rivală, evidențiindu-i cele mai importante caracteristici, apoi să producă materialul video pentru antrenorul principal și echipă.

Toate aceste analize au scopul de a pregăti echipa proprie să înfrunte mai bine adversarul, dând indicații specifice jucătorilor săi.

Astăzi, Analistul  joacă un rol fundamental în cadrul staff-ului tehnic și reprezintă un punct de referință esențial pentru antrenorul principal.

Particularitățile și punctele forte ale analistului de informații.

Pe lângă cunoștințele tehnico-tactice specifice și capacitatea de a utiliza dispozitivele IT utile pentru efectuarea analizelor, considerăm că este esențial ca analistul să aibă sensibilitatea și capacitatea de a recunoaște contextul în care își desfășoară activitatea  (jocul și antrenamentul propriu-zis)  și a înțelege care sunt cererile antrenorului principal.

Analistul de echipă trebuie să reprezinte acea valoare adăugată care, așa cum era anticipat, îl ajută pe antrenor să pregătească bine jocurile și, eventual, să le câștige.

                                                                                              ATRIBUȚIILE ANALISTULUI DE INFORMAȚII ÎN FOTBAL

În urma parcurgerii acestui curs participanții vor deveni specialiști și vor dobândi competențe în:

 1. Colectarea informațiilor
 2. Realizarea unui raport funcțional și eficient
 3. Producerea raportului scris și video
 4. Elaborarea raportului statistic: contextul partidei – analiza tehnico-tactico-fizico-metală
 5. Elaborarea raportului echipei: identitatea și modelul de joc al acesteia
 6. Analiza jucătorilor
 7. Scouting
 8. Etichetarea acțiunilor și producerea clipurilor și filmulețelor video

Lectorii care vor preda sunt autorități recunoscute și atestate în acest domeniu din România și Italia (pentru Fotbal).

 

 INSTRUCŢIUNI ȘI INFORMAȚII CU PRIVIRE LA ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA CURSULUI DE FORMARE PENTRU SPECIALIZAREA DE ANALIST INFORMAȚII

CONȚINUT CURS: 180 DE ORE TOTAL (PARTEA TEORETICĂ + PRACTICĂ)

UNITĂȚILE SPECIFICE DE COMPETENȚĂ ANALIST DE INFORMAȚII

Unitàtea  Planificarea activităților circumscrise analizei

Unitàtea : Procesarea datelor și a informațiilor (video)

Unitàtea : Aplicarea metodelor și tehnicilor de analiză

Unitàtea : Oferirea de expertiză în domeniul de competenţă.

Detalii legate de curs:

Cursul și examenul final se vor desfășura online!!!

 • La curs se pot înscrie doar absolvenți ai cursurilor superioare (facultate)
 • Perioada desfăşurării cursului: 01.06.- 15.07.2024
 • Data examenului de absolvire: 15.07.2024
 • Examenul de absolvire constă în susţinerea unui test grilă (verificarea cunoştinţelor teoretice acumulate) şi a unui proiect ce va fi predat în format electronic
 • Sistemul de apreciere

Notele se acordă de la 1 la 10.

Notele minime de promovare a probelor de examen sunt:

 • Pentru testul grilă nota de promovare este 5.
 • Pentru susţinerea proiectului nota de promovare este 7.
 • Media generală pentru absolvirea cursului de formare pentru specializarea de Analist de Informații rezultă din media aritmetică a notelor obţinute la testul grilă şi susţinerea proiectului.
 • Orarul cursurilor teoretice şi practice va fi anunțat după introducerea dosarelor

Actele necesare înscrierii  se vor introduce pe platforma https://formareprofesionala.org/  (veți primi informații pe grupul de whatsapp care se va crea) 

 • copie CI
 • copie certificat de nastere, cf. cu originalul
 • copie certificat de căsătorie (dacă este cazul, nume schimbat)
 • act studii superioare efectuate (ultimul obținut)
 • adeverință medicală – apt pentru curs
 • dovada achitării taxei de curs (2150 lei)
 • INSTRUCȚIUNI PRIVIND ÎNSCRIEREA PE PLATFORMĂ
 • Vă faceti cont pe platforma:https://formareprofesionala.org  In urma creări contului, veți primi un e-mail de confirmare cu un link ce trebuie accesat.În urma accesari linkului de confirmare, veti avea acces la platforma de e-learning si trebuie, o singura data, sa va inscrieti la grupa din care faceti parte urmand urmatorii pasi:
  Pasul 1 : Stanga sus in pagina, accesati butonul Acasă
  Pasul 2 : Accesati cursul: ANALIST DE INFORMAȚII ÎN FOTBAL – Grupa 09
  Pasul 3 : introduceti cheia de inscriere: aif05.  Pe platforma de e-learning vor fi incarcate:
  – suport curs
  – alte materiale
  – simulari examen teoretic, etc.De asemenea examenul final se va desfasura pe aceasta platforma, online.
  Va rog sa va faceti cont incepand de azi.
NOTĂ:
 1. Plata taxei de 2150 lei se face în contul bancar IBAN: RO55INGB0000999911978645, deschis la  ING TIMIȘOARA, pe numele        TOP COACHES AHEAD SRL.
 2. Locurile sunt limitate la 28/curs
 3.  Informații și contact:
Pentru mai multe informatii vizitați siteul https://coaches-ahead.ro/   Facebook Coaches-Ahead.ro sau trimiteți mesaje la adresa de email contact@coaches-ahead.ro
Nr.telefon: 0724022858
 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.