Analiza Notațională în fotbal (Raport de scouting Atletico Madrid 1-0 Bayer Leverkusen)

Inainte de orice analiza video pe care o pregacoaches-ahead.roi pentru un staff tehnic se poate face si un raport de scouting scris(analiza notationala) care se prezinta inainte de a incepe munca propriu zisa. Iata si un model alcatuit de mine pentru a ma coaches-ahead.roa la inceputul anului 2015. Mentionez cu aceasta ocazie ca nu neaparat tot ceea ce este nou este bun, asa cum nici ceea ce este mai vechi si verficat de „n” ori nu reprezinta cheia succesului.

Micul raport a fost facut dupa jocul tur dintre Bayer Leverkusen si Atletico Madrid din optimile Champions League, atunci cand am participat ca referent al Scolii de Antrenori la cursurile de Licenta PRO organizate de Federatia Romana de Fotbal.

Desigur, raportul poate fi si mai detaliat, insa cum am invatat de la cei mai buni in ultimul timp, am ajuns la concluzia ca ceea ce pare mai putin este mai mereu folositor, mergand pe ideea de analiza simpla si concisa, un raport mai vast conducand la confuzie, contradictiii si in final facand cunostinta cu termenul de paraliza, termen ce denumeste complexitatea unei analize al carei final scop nu mai este atins datorita multitudinii de elemente(detalii) care nu conduc la imprimarea in mintea antrenorului a unor tipare clare si foarte bine sublinitate ale unei echipe.

Cu multa stima si consideratie pentru cititorii acestui site dedicat antrenorilor romani dar si nu numai, Marius Francisc – Match Analyst Romania

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.