Care sunt beneficiile analizei video in fotbal?

Care sunt beneficiile analizei video in fotbal?

Analiza video, o armă folosită în fotbalul modern, oferă suport antrenamentului individual, dar și în competițiile în care este angrenată o echipă. Antrenorii și analiștii video analizează un joc sau exercițiile efectuate pe parcursul unui antrenament, iar rezultatul analizat cu atenție oferă o mână de ajutor, feedback de la atleți.

Grație analizei video, atleții devin competitivi, corectează greșeli și iși maximizează punctele forte.

Prevenția accidentări și recuperare post traumatică

Accidentările sunt parte din orice sport, dar cu ajutorul analizei video poți preveni reaccidentarea sau accidentări noi.Tehnica de alergare, de lovire, sunt factori importanți în vederea accidentărilor. Cu analiza video, studiezi tehnica jucătorului, gesturile lui fizice, și punctezi mișcările care te feresc de autoaccidentare în viitor.

Descoperă slăbiciuni

Urmărind analiza video individuală a unui jucător sau performanța echipei tale poți descoperi slăbiciuni care te trag înapoi. Alege o zonă în care tu consideri că nu performezi corect și urmărește antrenamentul sau jocurile tale pentru a afla trenduri și comportamente pe care le poți schimba. Odată ce veriga slabă este descoperită, poate fi modificată și îmbunătățită.

Una dintre cele mai folosite căi de a uza analiza video este urmărirea adversarului direct pe video. Urmărind video cu oponentul pe care îl vei întâlni mâine pe teren te învăța punctele lui slabe și forte și permit formularea unui plan de joc atunci când îi înfrunți. Pregătirea mentală este un factor important pentru orice eveniment atletic, astfel, știind cu ce te vei înfrunta iți poate oferi un avantaj în plus.

 

Modelarea fotbalistului

O cale de a folosi analiza video care poate imbunătăți performantț ta este de a găsi modele pentru jucători. Studiind ore de video cu cei mai buni jucători din lume pe poziția ta sau în sportul pe care îl practici poate introduce comportamente noi în evoluția ta pentru a te ajuta să ai success.

Când ai insușit câteva tehnici de la fotbaliști exponențiale le poți introduce adaptat și treptat în jocul tău.