Antrenarea tranziției 1

Antrenarea tranziției 1

În jocul modern capacitatea de a optimiza atât faza de tranziție negativă (trecerea din faza ofensivă în faza defensivă), cât și cea de tranziție pozitivă (trecerea din faza defensivă în cea ofensivă) este un aspect care adesea face diferența. În continuare vă prezint câteva exerciții de utilizat pentru îmbunătățirea acestor aspecte de ordin tactic.

EXERCIȚIUL 1

 

Exercițiul se dezvoltă într-un pătrat pe colțurile căruia sunt mulți jucători. Unul dintre aceștia are inițial mingea și pornește exercițiul. În mijlocul terenului sunt dispuși alți doi jucători care reprezintă adevărații protagoniști ai exercițiului. Ei alternează rolurile de atacant – apărător. Atacantul are obiectivul de a primi și restitui mingea unuia din cei 4 jucători de pe colțurile terenului. Fundașul trebuie să-l împiedice anticipativ sau după un duel 1 V 1.  Cei 4 jucători dispuși pe colțurile pătratului pot atât să paseze jucătorului din centru (atacantului), cât și să paseze între ei. Când se concretizează ultima situație, sau când unul din jucătorii de pe colțuri este în posesia mingii, schimbă contextul tactic atât pentru atacant cât și pentru apărător care trebuie să se adapteze la noua situație. Antrenorul stabilește un timp maxim pentru fiecare exersare (30” / 1’) șI la finalul fiecărui duel câștigă jucătorul din centru care reușește să paseze corect mingea unuia dintre jucătorii postați pe colțuri.

Este recomandat ca în faza inițială să i se permită atacantului să paseze înapoi mingea, atâta timp cât atenția va fi acordată exclusiv fazei de adaptare (tranziție) la noua situație. Pasul următor este obligarea atacantului central de a retransmite mingea altui jucător decât celui de la care a primit-o. În acest mod jucătorul este stimulat să-și îmbunătățească controlul orientat.

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.