CURS EDUCAȚIONAL FITNESS – BELGIA

CURS EDUCAȚIONAL FITNESS – BELGIA

În perioada 09 -13 februarie 2020 am participat la un curs internațional dedicat activității de Preparator Fizic, organizat de UEFA, prin Federația Belgiana de Fotbal.

Lectorii UEFA care au prezentat diferite teme:

Share Instructors
Werner Helsen UEFA Instructor – Fitness Expert
Paul Balsom UEFA Instructor – Fitness Expert
Remik Rzepka UEFA Instructor – Fitness Expert
Chris Barnes UEFA Instructor – Sport Scientist
Jozef Záhorský UEFA Technical Education Manager
Kris Van Der Haegen UEFA Instructor – Coach Education Expert

Delegația Federației Române de Fotbal a fost compusă din domnii Lucian Burchel – noul director SFA, Alin Hancaș, Horațiu Baciu, Vlad Nicoară și subsemnatul.

 

 

Cursurile au avut loc la sediul central al FEDERAȚIEI BELGIENE DE FOTBAL (KBVB) din Tubiza (20 km de Bruxelles. Acolo unde de altfel se află și baza de pregatire, cu tot ce implică ea, a echipei naționale, atât masculine cât și feminine.

 

 

 

 

 

La acest curs au participat delegații din: CEHIA, ROMÂNIA, GERMANIA, MUNTENEGRU, LIECHTENSTEIN.

Au fost 3 zile pline de informații, programul zilnic începând la 8,45 și terminându-se la 19,30. Lecțiile au fost atât teoretice cât și practice.

Partea teoretică a fost compusă din prezentări ale lectorilor UEFA mai sus amintiți, sesiuni de brainstorming, lucru ndividual și pe grupe.

 Delegația României alături de spaniolul Roberto Martinez – antrenor naționala Belgia

O foarte interesantă prezentare, însoțită de argumente puternice, ne-a fost facută de antrenorul naționalei Belgiei, Roberto Martinez.

Pentru partea practică fiecare țară a avut de pregătit și explicat un exercițiu – evident pentru acre trebuia explicată componenta fizică! În plus, trebuia să analizeze lecții de antrenament a diferitelor echipe naționale (feiminin și masculin).

Vă prezint în continuare două exerciții efectuate de delgația Liechtensteinului, țară care trebuia urmărită și analizată de către delegația noastră.

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.