E momentul schimbarii (3)

E momentul schimbarii (3)

Autor: ANDRADE BICHESCU

Analizând particularitățile de creștere și dezvoltare a copiilor, grupate pe fiecare stadiu de pregătire și, intrând în profunzime, delimitându-le pe grupe de doi ani, precum și strategia de instruire prezentată, se subînțelege necesitatea specializării antrenorilor pe grupe de doi ani de instruire, oferindu-le acestora șansa perfecționării pentru un anumit nivel.

Modelul formarii ineficiente a jucatorului de fotbal

Modelul calitativ al formarii jucatorului de fotbal

În felul acesta, produsul finit al acestui proces de 10-12 ani de instruire este jucătorul de fotbal, nimic altceva decât rezultatul muncii antrenorilor din cadrul centrului, nu rezultatul muncii unui singur antrenor.

De aici ar trebui să plece toată filosofia de pregătire din cadrul unor astfel de structuri sportive, unde, fără doar și poate, viziunea corectă ar trebui să urmărească o instruire centrată pe copil, pe asimilarea, din partea acestuia, a cât mai multor abilități și deprinderi, pe formarea unei experiențe fotbalistice esențiale în dezvoltarea și exprimarea lui ulterioară.

Materialul conține paragrafe extrase din cartea „Fotbal: strategia instruirii în centrele de copii și juniori” – autor Andrade I. Bichescu.