Importanța antrenamentului individual pentru perfecționarea abilităților tehnice

Importanța antrenamentului individual pentru perfecționarea abilităților tehnice

Autor: CIPRIAN URICAN

Se știe că nu se poate construi o echipă convingătoare și câștigătoare fără jucători inteligenți și extrem de înzestrați din punct de vedere tehnic. De la faza de inițiere a copiilor și până la echipele de seniori, antrenamentele trebuie să fie centrate pe măiestrie tehnică.

Însă doar timpul alocat antrenamentelor colective nu este îndeajuns de a ajunge la această măiestrie. De aceea, fiecare antrenor, în programul săptămânal pe care îl alcătuiește pentru echipa sa, trebuie să planifice antrenamente de individualizare, axate pe dezvoltarea și perfecționarea diferitelor elemente de tactică individuală sau tehnică aplicată.

Este fundamental ca antrenorii să cunoască foarte bine caracteristicile jucătorilor pe care îi conduc pentru a știi ce trebuie să lucreze în aceste antrenamente individualizate.

În antrenamentul individual atenția trebuie îndreptată spre corectarea, consolidarea și perfecționarea diferitelor aspecte fizico-tehnico-tactice.

Individualizarea în pregătire impune ca antrenorul să planifice programe individuale pentru fiecare jucator, în funcție de calitățile proprii ale acestuia.

Adică, antrenorii trebuie să conștientizeze că performanțele individuale se raportează la vârsta cronologică si biologică, la structura anatomică, dar și la durata și calitatea pregătirii anterioare.

 Analiza tehnicienilor trebuie să fie extrem de minuțioasă și să se îndrepte asupra principalelor aspecte cu care jucătorul se confrunta în joc, atât în faza ofensivă, cât și în cea defensivă.

Așadar, să vedem care ar fi aspectele necesare jucătorului, asupra cărora trebuie insistat în antrenamentele de individualizare, pentru a-i dezvolta prestația atât în faza de posesie, cât și în cea de non-posesie.

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.