Joc de reacție în superioritate numerică cu finalizare

Joc de reacție în superioritate numerică cu finalizare

Autor: MARIUS DULCA

Categorie : 14 +

Nr. jucatori: 16 + 2 Portari

Obiectivele exercitiului:

1.dezvoltarea vitezei de reactie intre fazele de atac si aparare

2.antrenarea tehnicii colective in atac si aparare

Dozare : 2 x 16 actiuni de atac ; P= 2 min cu schimbarea rolurilor – ( cca 30 min)

Desfășurarea exercițiului:

Se impart jucatorii in 2 echipe de 8 jucatori (Albastru si Rosu) avand fiecare postati in mijlocul terenului cate 4 jucatori cu minge de o parte si cealalta a terenului.Ceilalti 4 jucatori din fiecare echipa sunt impartiti in cele 2 spatii de joc in adversitate 2v2.
La semnalul antrenorului exercitiu incepe cu primii jucatori aflati in mijlocul terenului, acestia dribland intr-un tempo sustinut unul impotriva celuilalt.
In prima runda a exercitiului jucatorul in Albastru (Team A) decide spatiul de joc unde urmeaza sa atace in superioritate numerica 3v2.
Jucatorul in Rosu (Team B) reactioneaza dribland cat de repede posibil in celalalt spatiu de joc ,unde in superioritare 3v2 incearca sa finalizeze actiunea de atac cu un gol.
In ambele terenuri ,echipele aflate in inferioritate numerica, dupa recuperarea mingii, pot contraataca pe cele 2 Mini-porti
Urmatorul semnal al antrenorului vine doar dupa cele 2 actiuni in cele 2 terenuri au fost finalizate cu gol sau daca mingea a parasit spatiu de joc.
Dupa 8 actiuni de atac (2 runde) se schimba sarcinile, jucatorii in Rosu putand decide terenul de joc iar Albastru reactionand in consecinta.

Puncte cheie:

Jucatorii care asteapta in cele 2 terenuri nu stiu dinainte daca vor fi in atac 3v2 sau in aparare 2v3, astfel ei trebuie cat mai repede posibil sa reactioneze in ambele situatii in functie de faza in care se vor afla

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.