Organizarea Echipei: Obiectivele Precampionatului

IDEI ȘI PROPUNERI PENTRU LUCRUL TACTIC ÎN PRECAMPIONAT

 

Pentru ca un antrenor să aibă un start bun de campionat trebuie să dezvolte o pregătire pre-sezon fără prea multe sincope.

Capacitatea de a folosi optim timpul avut la dispoziție, idei clare, obiective și mijloace de antrenament bine stabilite: sunt cîteva aspecte de ținut bine minte pentru a iniția lucru specific organizării colective în mod just.

Evident, un pas important în crearea jocului de echipă constă în înțelegerea particularităților și caracteristicilor tehnice, fizice și caracteriale a jucătorilor pe care îi are la dispoziție.

Aceste aspecte permit antrenorului să stabilească modulul de joc oportun și să definească ceea ce înseamnă dispunere defensivă și dezvoltarea ofensivă ideală pentru a incrementa caracteristicile echipei.

Însă precampionatul servește, dicolo de a pregăti din punct de vedere fizic și tactic echipa, la crearea bazelor fundamentale a ceea ce numim “mentalitate”.

Reușita creării unei atmosfere optime în vestiar, facilitarea acomodării jucătorilor nou veniți, dezvoltarea lucrului în teren cu profesionalism și entuziasm sunt toate aspecte pe care antrenorul trebuie să le ia în considerare. Acesta, pe lângă redactarea unui plan bun de lucru, trebuie să fie preocupat de calitatea și participarea emotivă a jucătorilor la procesul de instruire.

Din punct de vedere tactic, aspectele importante pe care tehnicianul trebuie să le analizeze și să dezvolte sunt următorele:

  • Examinarea caracteristicilor individuale și colective
  • Indentificarea și organizarea sistemului de joc ideal pentru favorizarea randamentului colectiv
  • Identificarea jucătorilor cheie și ai celor suport

Dincolo de organizarea sistemului de joc, antrenorul trebuie să aloce o parte importantă din timp antrenamentului situațional și fazelor fixe.

 

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.