Roberto Di Matteo (2)

Roberto Di Matteo (2)

Continuare a materialului Roberto Di Matteo

Cinci chei ale succesului lui Di Matteo din perspectiva UEFA

          Omul potrivit la locul potrivit

Istoria abunda de personalitati care au reusit sa ajunga in top, dupa ce au fost al-2-lea la comanda. Nu numai din sport. Fulminanta evolutie a lui Di Matteo fata de provocarile de pe Stamford Bridge, au fost facilitate de faptul ca antrenorul italian cunostea clubul foarte bine.

          Aspectul relaxat, calmul afisat

Aceste aspecte au fost transmise jucatorilor. “Le-a furnizat jucatorilor amestecul perfect dintre intensitatea englezeasca si disciplina tactica italiana”, spunea fostul international si coleg, Pierluigi Casiraghi.

          Legatura afectiva cu jucatorii sai

Cariera ilustra a lui Roberto ca si jucator, i-a oferit un statut aparte in vestiar.”Faptul ca te-ai dezbracat acolo ca si jucator, cimenteaza relatia dintre manager si jucatori”, spune el.

          Asteptari modeste de la el

Numirea in functia de antrenor “interimar” este de natura sa te descurajeze. Cu toate acestea, vigoarea cu care joaca Chelsea sub conducerea lui Di Matteo este impresionanta. Nimeni nu credea ca va obtine cel mai rivnit trofeu al Europei, trofeul Champions League.

A construit echipa pornind de la linia defensiva

Filozofia italianului in ceea ce priveste jocul albastrilor porneste de la o linie defensiva a carui centru de greutate este pozitionat mai aproape de propria poarta astfel incit, odata recuperata mingea, sa posede spatii ample pentru declansarea contraatacurilor purtate in mare viteza.

Cinci nume importante pentru Roberto Di Matteo

1. Arrigo Sacchi

Antrenorul italian i-a oferit debutul international in 1994. Sacchi i-a devenit mentor legendei, de acum, a lui Chelsea: “A fost un profesor pentru mine. A fost cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodata”, sune Roberto.

2. Dino Zoff

Di Matteo isi aminteste de primul sau antrenor la SS Lazio ca de un parinte ce avea abilitati fantastice de management. “Conceptia serioasa a lui Roberto il ajuta sa faca fata situatiilor dificile”, isi caracterizeaza Zoff protejatul.

3. Robert De Niro

Cistigatorul a doua premii Oscar este actorul favorit al antrenorului lui Chelsea. Isi doreste cel mai mult sa serveasca cina cu celebrul american.

4. Ruud Gullit

Inainte de venirea olandezului ca antrenor pe StamfordBridge, jucatorul Di Matteo era folosit ca mijlocas defensiv. “Gullit mi-a dat libertatea de a participa la atac si de a inscrie goluri”, spune el.

5. Paul Gascoine

Englezul il amuza pe Di Matteo cu glumele lui pe vremea cind jucau impreuna la Lazio in anii ’90. “Era distractiv. Un jucator urias, care putea face oricind diferenta pentru echipa lui”, isi caracterizeaza italianul fostul coleg.

In fotbal, NIMIC NU E INTIMPLATOR! Iar daca nu-l pacalesti, fotbalul te rasplateste. Cred ca povestea lui Roberto Di Matteo v-a convins!

                                              CIPRIAN URICAN