Jocuri de miscare – scoala fotbal

Jocuri de miscare – scoala fotbal

Extrem de importante in anii de initiere ai tinerilor fotbalisti, jocurile sportive, de miscare nu ar trebui sa lipseasca din nici un antrenament. Ele aduc beneficii pe plan psihologic, fiziologic si social.

Prin intermediul lor, copiii invata sa alerge, sa prinda obiecte, sa se catere, isi simt corpul, apreciaza distante, gindesc! Insa, foarte important, creeaza si consolideaza prietenia, intrajutorarea, cooperarea, stima de sine, increderea, creativitatea, etica sportiva!

Copiii sint foarte receptivi la astfel de jocuri. Daca nu credeti, intrebati educatoarele de gradinite sau profesorii din invatamintul primar. Noi trebuie sa-i invatam fotbal oferindu-le placere, atragindu-i spre terenul de fotbal.

Jocurile de miscare ofera situatii noi, pe care copilul nu le-a mai intilnit. El le memoreaza, le invata si invata sa gaseasca solutii pentru a le depasi. Acest lucru ii va face mindri de ei, le va creste stima de sine.

Iata citeva etape folositoare in implementarea acestora:

  1. Explicati jocul – scopul si regulile
  2. Explicati regulile de siguranta pentru a feri copiii de accidentari
  3. Dati drumul jocului
  4. Sustineti entuziasmul si incurajati-i
  5. Sustineti etica sportiva
  6. Invatati-i sa aleaga strategiile optime
  7. Adresati intrebari copiilor: inainte, in timpul si dupa jocuri
  8. Laudati-i pentru eforturile depuse

Puteti folosi in mai multe rinduri un joc, fiti linistiti, copiilor le va placea.

Transferati notiunile invatate de la un joc la altul.

Aplicati strict regulile pentru ca micii fotbalisti sa nu se simta nedreptatiti si sa-si piarda motivatia.

Exersati mult si nu-i certati daca gresesc!

Cred ca e in interesul nostru, a tuturor celor care iubim fotbalul copiilor, sa contribuim la dezvoltarea lui. De aceea va provoc sa contribuiti la o adevarata culegere de “Jocuri de miscare” pe coaches-ahead.ro!

Toti cei care vreti sa participati la crearea acestei “culegeri”, le puteti trimite prin intermediul e-mailului nostru sau pe Facebook. Ele vor aparea pe site sub semnatura voastra! Sa-i dam drumul! Eu incep de miine!