Cupa regiunilor 2013

Cupa regiunilor 2013

Saptamina trecuta, Federatia Romana de Fotbal a organizat a-8-a editie a Cupei Regiunilor la fotbal, care a avut ca scop depistarea si selectionarea jucatorilor juniori in virsta de 14 ani, apti pentru a face parte din selectionata nationala de juniori nascuti dupa 01.01.1999

Actiunea de depistare a tinerelor talente s-a desfasurat in trei etape, incepind din septembrie 2012, ea culminind cu turneul final de la Mogosoaia, jocurile disputindu-se la baza nationala de la Buftea, in perioada 26-28 aprilie 2013.

Pentru turneul final s-au constituit 4 selectionate regionale:
Dobrogea+Muntenia
Ardeal+Moldova
Banat+Oltenia
Bucuresti

Selectia a fost facuta de catre cei 14 referenti zonali ai FRF, fiecare in zonele lor de competenta, echipele fiind compuse din 18 jucatori.

Delegatiile din toata tara au sosit si s-au cazat la complexul FRF de la Mogosoaia in 26.04, iar vineri 27.04.2013 s-au disputat primele doua jocuri, incheiate cu urmatoarele rezultate:

Ardeal+Moldova vs. Bucuresti                 0 – 2

Dobrogea+Muntenia vs. Banat+Oltenia  0 – 1

Duminica, 28.04.2013, echipele invinse din primele jocuri s-au intrecut in finala mica:

Ardeal+Moldova vs. Dobrogea+Muntenia    1 – 2

Finala mare s-a disputat intre selectionatele Bucuresti si Banat+Oltenia, trofeul fiind cistigat pentru prima oara in istoria acestei competitii de catre cea de-a doua, invingatoare cu 3-0.

Referentii zonali care au constituit lotul Banat-Oltenia, realizind aceasta performanta sint: Alin Hancas, Ciprian Urican, Dandu Ustabacieff si Dorel Mascovescu.

Ei au reusit sa inchege un grup extrem de echilibrat si talentat, rulind toti jucatorii, in mod egal, de-a lungul celor doua partide.

De retinut ca in acest gen de actiuni rezultatul partidelor nu este pe primul plan. Esentiala este depistarea calitatilor si abilitatilor  caracteristice fotbalistului de performanta inca din juniorat. Sigur ca o performanta de acest gen poate declansa resorturi si motivatii favorabile fiecarui copil implicat, transmitindu-i  setea de a obtine succese in anii care urmeaza!

Dar iata si componenta selectionatei cistigatorilor:

ILIESCU Adelin, VLAD Andrei – portari

HOLOVCICI Adrian, GIRJOABA C-tin, BOBOC Radu, COCHITU Raul, PODINA Cristian, BOGDAN Razvan – fundasi

KIM Hery, DINU Alexandru, STREIN Alexandru, ENACHE Remus, DRAGOMIR Vlad, IUSTINEAN Petre – mijlocasi

GUNIE Razvan, MEZIN Andrei, DUMITRU Sergiu – atacanti

Jucatorii au provenit de la urmatoarele cluburi de fotbal:
Scoala Gica Popescu
Scoala Bogdan Craiova
ACS PoliTimisoara
LPS Banatul
Sport Kids Turnu Severin
AFCM Resita
InterStar Sibiu
Atletico Arad

Actiunea organizata foarte atent de Federatia Romana de Fotbal, a fost urmarita de numerosi spectatori, dar si de toti responsabilii Directiei Tehnice din cadrul Federatiei, care, in final, au premiat toti copii prezenti la aceasta competitie, daruindu-le cupe, diplome si tricouri.

Intr-un material viitor, vom detalia masurile si activitatile depuse de dirigiuitorii fotbalului romanesc, cu scopul de a revitaliza fotbalul romanesc, proces care evident incepe cu atentia acordata copiilor si juniorilor.