Organizarea tactica: faza de constructie in modul 3-4-3 (3)

Lectiile ALLEN@TORE.net

Massimo Lucchesi

Continuarea materialelor: Organizarea tactica: faza de constructie in modul 3-4-3 (1) si Organizarea tactica: faza de constructie in modul 3-4-3 (2)

In cazul in care 9 paseaza inapoi lui 2 (optiunea 2d din fig.2), echipa poate dezvolta alte fluxuri de joc.

Principalele puncte de orientare, de sprijin pentru 2 sint 9 si 5. Pasa pentru 5 este indicata cind adversarii se retrag (tranzitie negativa), iar un “lung de linie” in adincime pentru 9, atunci cind acestia avanseaza incercind recuperarea in bloc.

Daca mingea ajunge la 5, este posibil ca acesta sa schimbe directia de joc spre zona inactiva (nr.trad: partea stinga in figura) sau sa opteze pentru o minge lunga, in adincime pentru virful de atac.

In cazul in care 2 alege aceasta ultima varianta, urmeaza miscari coordonate ale lui 8 si 7 (vezi figurile 7 si 8).

Daca 9 primeste in banda (fig.7) pasa in “lung de linie” a lui 2, numarul 7 vine la sustinere, si dupa ce a primit migea poate deschide jocul in zona inactiva pentru 11 (optiunea 3a) sau poate pasa inapoi pentru 8 (optiunea 3b).

In cazul in care 7 opteaza sa-i paseze lui 8, acestuia i se deschid alternativele de joc descrise in figura 4. Daca 11 este cel care primeste deschiderea lui 7, echipa va ataca zona moarta a adversarului asa cum se vede in figurile 5 si 6.

Daca 9 nu iese in lateral, ci vine in contra (inapoi) pentru a primi, atunci numarul 8 este cel care vine la sustinere. In aceasta ipoteza, mijlocasul central poate continua actiunea printr-o pasa in lateral pentru urcarea lui 7 (fig.8-3a), sau poate deschide jocul pentru numarul 11 (alegerea 3b) in zona inactiva.

Continuarea intr-un material viitor