EXERCIȚIU SPECIFIC PENTRU DUELURI 1 VS 1 ȘI TRAS LA POARTĂ

EXERCIȚIU SPECIFIC PENTRU DUELURI 1 VS 1 ȘI TRAS LA POARTĂ

Lecțiile Alenatore.net

 

 

Secvența începe cu jucătorul șirului A care îi pasează lui B. Acesta intră în duel 1 vs 1 cu adversarul albastru din fața lui.

Obiectivul jucătorului ofensiv este acela de a depăși fundașul și a centra pentru coechipierul aflat în suprafața de pedeapsă (D) care, marcat fiind de un adversar, trebuie să înscrie gol.

Odată terminată acțiunea, jucătorul A conduce mingea și șutează la poartă din afara careului.

Acest moment este util pentru a permite jucătorului D și fundașului care l-a marcat să elibereze suprafața de pedeapsă și să se pregătească pentru următoarea etapă a exercițiului.

După șutul la poartă, un alt jucător din șirul A îi pasează jucătorului C. Acesta intră în duel 1 vs 1 cu adversarul albastru din fața lui pentru ca apoi să efectueze centrarea în careu.

După finalizarea centrării și acest jucător din A conduce și șutează la poartă.

Pentru a finaliza această etapă, jucătorul din A îi pasează lui D care înfruntă fundașul într-un duel 1 vs 1 și trage la poartă.

După ce se finalizează acțiunea se termină cu jucăotrul din A care conduce și șutează la poartă din afara suprafeței de pedeapsă.

În concluzie, exercițiul prevede 3 etape distincte:

  • 1 vs 1 în zonele laterale (stânga + dreapta) cu centrare pentru atacanți, conducere și șut la poartă pentru mijlocașii A
  • 1 vs 1 central (D contra fundașului) + șut la poartă a jucătorilor A

 

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.