JOCURI REGENERATIV – DISTRACTIVE

JOCURI REGENERATIV – DISTRACTIVE

Autor: MARIUS DULCA

Categorie : 12+

                                                                   Cărăușii

 

Într-un teren de dimensiuni 20x20m se organizează 2 echipe în care jucătorii, dispuși în pereche, se transportă unul pe altul în spate. Fiecare echipă apără 2 porți și atacă celelalte 2 porți după o pasă pornită de la Antrenor.

 

                                   Breșa

 

În interiorul unui pătrat de 18m se delimitează un alt pătrat de 8 m. Jucătorii se împart în două echipe deplasându-se în sens invers pe laturile celor 2 patrate  și efectuând diferite exerciții de încalzire. La semnalul Antrenorului, jucătorii din pătratul interior caută  să iasă din suprafața pătratului mare fără a fi atinși de jucătorii celeilalte echipe care actionează încercând să atingă jucătorii înainte de a scăpa în exterior. Dacă un singur jucător reușește să “evadeze”, echipa adversă pierde.

 

Posesie cognitivă

 

Jucătorii unei echipe se mișcă într-un teren delimitat, pasând cu piciorul o minge de joc normala si  pasand cu mâna un număr de mingi de tenis egal cu jumătatea lotului de jucători.

La semnalul antrenorului, jucătorii care au mingile de tenis în mâini joacă pentru menținerea posesiei contra echipei formată din jucătorii fără mingi de tenis. Acțiunea se încheie după un  anumit număr reușit de pase sau dacă mingea părăsește suprafața de joc.

 

Liga ”dublelor”

Se grupează câte 2 jucători, având fiecare mingea lor, în dreptul fiecărui con. Fiecare con reprezintă o ligă iar fiecare pereche de jucători reprezinta un meci în acea ligă.

Timp de 30 de secunde, cei doi jucători efectuează și numără cu voce tare câte “duble “ realizează. La sfârșitul celor 30 de secunde câștigătorul promovează o ligă iar pierzatorul retrogradează o ligă.

Stabilindu-se un timp de joc, câștigator va fi acel jucător care învinge în ultimul meci din cea mai tare ligă.

 

Tenis în 3 echipe

 

Se delimitează 3 suprafețe de câte 5 x 5m la distanța de aproximativ 8 m în care se postează câte o echipă.

Se joacă menținând mingea în aer de către o echipă cu maxim 3-4 atingeri/echipă și 2 atingeri de jucător, având ca scop de a juca o minge înaltă într-unul dintre celelalte 2 terenuri.

Se poate juca cu posibilitatea ca mingea să atingă o dată pământul sau fără atingere a suprafeței de joc.

Echipa care greșește primește un minus Punct, jucându-se până la 10 Puncte.

 

Posesie “printre sticle”

 

 

Între careurile de 16 metri se delimitează un teren în care se așează în picioare,  uniform, pe toată suprafața, sticle goale de plastic sau conuri mari. (Numărul de  sticle = Numărul de  jucători).

Jucătorii celor două echipe joacă un joc de posesie și atenție având ca scop  realizarea a 5 pase consecutive dar și a nu doborî sticlele aflate în teren.

Echipa care face 5 pase primește 3 Puncte, echipa care doboară o sticlă

pierde posesia și primeste minus 1 Punct.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.