MINI-CONCEDIU DE STUDIU CU MASSIMO LUCCHESI

MINI-CONCEDIU DE STUDIU CU MASSIMO LUCCHESI

Acum vreo 3 săptămâni mă sună Massimo:”Ciprian, am fost invitat și te invit la rândul meu și pe tine, să urmărim antrenamentele unor cluburi importante din fotbalul european, Genoa și .Southampton FC. Perioada pre-sezon, cea precompetițională. Să vedem, să analizăm și să tragem niște concluzii importante pentru cititorii siteurilor noastre. Esti liber?  Cantonamentele celor două echipe se vor desfășura în Austria, Genoa în localitatea Neustift im Stubaital, în perioada 08-20 iulie, Southampton FC în localitatea Schruns, 7-14 iulie. Poți veni? Am facut rezervări din 10 până în 14 iulie”.

În  10 dimineața aterizam în Italia….ați realizat, nu puteam refuza o asemenea invitație! Cu atât mai mult cu cât aveam parțial acces să și filmăm antrenamentele, să putem să vă arătăm imagini. Massimo mă aștepta. De acolo am plecat cu mașina lui până în Austria, trecând prin Elveția și Liechtenstein (unde ne opream să savurăm panorama  si …arta culinara specifică.

Bineînțeles, majoritatea discuțiilor pe care le-am purtat pe drum erau legate de fotbal. Dar nu pot să vă mint că am vorbit numai de fotbal, că fotbalul este viața noastră 24 de ore din 24. Nu apreciez astfel de declarații. Viața înseamnă mult mai mult decât fotbal! să nu uitați asta! Aviz celor care declară că nu văd decât fotbal…evident afirmație falsă!

Am admirat minunatul peisaj, am mai fost, de exemplu în Elveția, dar nu intrând din Italia.

 

Supa, salata și pastele. Uitați-vă la burta mea, sunt un gurmand. Și totuși m-am săturat. Nici eu nu am crezut că e posibil fără un pic de friptură!

Dar nu totul este despre mâncare și turism! Suntem un site serios, football introspectiv.

Au urmat 4 zile de cultură fotbalistică, fie ploaie, fie vânt. Pentru că așa am prins vremea în Austria. Program pentru urmărirea și analiza antrenamentelor.

Ce au lucrat  Genoa și .Southampton FC în perioada precompetițională? Care a fost programul acestora? Ce exerciții au folosit? Care a fost atitudinea jucătorilor? Dar ce înseamnă marketingul pentru un club de mare performanță?

Toate acestea, săptămâna viitoare pe www.coaches-ahead.ro!

P.S.

Câteva imagini pentru final:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.