Rondos 3 echipe

Rondos 3 echipe

Numai pe Coaches-Ahead.ro puteți citi un amplu material (40 pagini) despre metodele școlilor de fotbal spaniole, italiene și engleze, precum și a antrenorilor importanti din La Liga, Premier și Serie A.

 

Iată un exemplu:

RONDOS CU TREI ECHIPE

Exercițiul se desfășoară în două careuri de 10 x 10 mt. împărțite de un spațiu neutru de 5 x 10m. (unde se află echipa în așteptare).

În interiorul unui careu se află 6 jucători galbeni, ca în figură, care au sarcina de a menține posesia in timp ce sunt atacați de doi adversary plecați din zona mediană (roșii).

Pentru a câștiga 1 punct jucătorii în posesie (galbeni) trebuie să facă 6 pase intre ei înainte de a transmite mingea în careul opus unde așteaptă jucătorii în albastru.

Dacă reușesc alți doi jucători în roșu din sectorul neutru alerga să intercepteze mingea în careul albaștrilor, în timp ce colegii care i-au atacat pe galbeni se retrag in careul din mijloc.

Dacă însă cei doi jucători roșii care fac pressing reușesc să intercepteze balonul, doi dintre jucătorii echipei care a pierdut mingea (de exemplu, albastru) pleacă în viteză spre careul galbenilor care incepe posesia cu o altă minge introdusă de către antrenor, în timp ce colegii lor trec în careul central.

Învinge echipa care câștigă mai multe puncte.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.