ACTIVARE PSIHOCINETICĂ      

ACTIVARE FOLOSIND PSIHOCINETICA
     
-TRANSMITEREA MINGII –

 

Antrenor:  VASILE SOLOMON 

LICENTA UEFA A ELITA JUNIORI

LICENTA PSIHOLOGIE

Fotbalistul e supus in oricare moment al jocului la un bombardament de diversi stimuli. Pe de alta parte, fotbalul e o disciplina sportivă de tip DESCHIS, in care actiunile se schimbă in orice moment. Imprevizibilitaea e caracteristica principală a jocului de fotbal.  Achizitia de informatii, capacitatea de a intelege situatiile, dirijarea atentiei pe aspecte relevante, capacitatea de anticipare si capacitatea jucatorului de a gasi solutii in diverse situatii de joc inaintea adversarului, sunt adevarate calitati, in mare parte dependente de patrimoniul genetic, dar care trebuie antrenate si stimulate in mod integrat cu tehnica, tactica si pregatirea fizică.

În acest sens, un ANTRENAMENT SPECIFIC, trebuie să țină cont de procesele mentale care preced riposta motorie. Optimizarea procesului SENZORIAL, a proceselor de ATENTIE, a capacitatii de MEMORIE, sunt bazele pentru obtinerea unei riposte motorii adecvate, cât mai rapid posibil.

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.