Arsenal Football Club Scouting Report (2)

de José Silva Caparrós
Student la Universitatea Sport Management din Lindenwood
José Silva Caparrós

Va prezint Arsenal Football Club scouting report din sezonul 2015/16 inainte de etapa 23 din Premier League impotriva lui Chelsea. O scurta introducere despre modelul de joc a lui Arsenal inainte  de acest scouting report:

Arsenal este antrenata de Arsene Wenger. Modelul de joc a lui Wenger se bazeaza pe posesia prelungita a balonului  si pe controlul posesiei in jumatatea adversarului.  Presiune mare si jucatori de viteza in flancuri pentru a crea pericol in zonele laterale, toate acestea impuse intr-un sistem 1-4-2-3-1 folosit inintreaga sa cariera.

Arsenal foloseste 1-4-2-3-1 cind echipa se afla in faza ofensiva, iar in faza defensiva se transforma in 1-4-4-2.

Acest Arsenal are identitatea lui Wenger in jocul sau. Posesie lenta in treimea proprie, dar intensitate mare cind mingea ajunge in zona 3. Progresia in circulatie se face prin pase scurte si o mare mobilitate de miscare a jucatorilor. Jucatorii au libertate in a crea oportunitati de a inscrie cind mingea ajunge in zona 4.

Un detaliu important in acest sezon l-a reprezentat schimbarea tacticii de joc a lui Arsenal in jocurile din Champions League impotriva lui Bayern Munchen, cu pase lungi catre atacanti in locul unei progresii cu pase scurte pornite de la portar. Atacantii  lui Arsenal poseda un bun joc aerian, folosindu-i in acest fel Arsenal cauta sa evite presiunea adversarului. In Champions League, contra lui Bayern Munchen, Arsenal a preferat pasele lungi in locul celor scurte pentru a evita presiunea nemtilor. Acest experiment a fost un success pentru Wenger in jocul tur de la Londra (2-0), dar la Munchen, Arsenal a fost drastic pedepsita pentru ca a renuntat la stilul propriu (5-1). De aceea, probabil ca Wenger se va gindi mai mult inainte de a-si schimba stilul de joc.

Sper sa va faca placere acest scouting report.

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.