EXCLUSIV Cum a ajuns Hamed Kone în România: ”Avea o privire care nu te ruga, ci îți cerea doar o șansă”

EXCLUSIV Cum a ajuns Hamed Kone în România: ”Avea o privire care nu te ruga, ci îți cerea doar o șansă”

Hamed Kone a fost eroul meciului FC Voluntari – Steaua (3-1), marcând de două ori pe final de partidă pentru o victorie a ilfovenilor în dauna roș-albaștrilor.

Ivorianul a ajuns în România în urmă cu doi ani, iar unul dintre oamenii ce au influențat sosirea africanului în fotbalul intern a povestit traseul urmat de fotbalist.

„Eram în cantonament cu cei de la Clinceni, în Antalya, la baza Mardan. Acolo activam ca director tehnic și conducerea mi-a zis într-o dimineață că va veni un jucător în probe. Am coborât în fața hotelului și era un fotbalist pufos, drăgălaș, alături de impresarul său japonez. Era Hamed Kone. I-am spus că după-amiază avem meci, mi-a spus că este în regulă să joace. l-am băgat direct și-am învins cu 1-0, nu mai știu cu cine, în fine, el a dat unicul gol. Alerga puțin, dar avea ceva doar al lui.

M-a impresionat o chestie la el. La un fotbalist, trebuie să vezi în ochii lui ce poate și ce vrea. Avea o privire ce nu se ruga de tine, ci puteai citi: „Dă-mi o șansă să-ți arăt ce pot!”. Este un fotbalist inteligent în joc, vede fazele dinainte, are execuții surprinzătoare”, a comentat Ciprian Urican pentru GSP.RO.

Urican era director tehnic la Clinceni, acum ocupă aceeași funcție la CS Universitatea Craiova, la centrul de copii și juniori. Hamed Kone a semnat cu Clinceniul după încă un amical în Turcia. După meciul de luni seară din Ștefan cel Mare, Urican și Kone s-au întâlnit față în față în zona mixtă a stadionului.

„Felicitări, ex-copilul meu!”, i-a spus oficialul oltenilor. „Eu o să rămân mereu copilul tău”, i-a replicat africanul, care a detaliat, ulterior: „Ciprian Urican e un om cu o contribuție importantă asupra carierei mele, între noi funcționează o relație tată – fiu”.

„Hamed face față oriunde în România, la orice formație. S-a tot vorbit că ar trebui să mai slăbească, însă asta e conformația lui fizică, n-are rost să mai dea jos. E ca și cum i-ai fi zis lui Maradona să mai slăbească. Așa dă Kone cel mai bun randament, contează ce face pe teren”, a detaliat Urican.

Sursa: GSP.ro