Se salvează “miracolul” Crotone în serie A?

Se salvează “miracolul” Crotone în serie A?

Știm cu toții că Massimo Lucchesi este în acest moment unul din cei mai apreciați lectori din lume în materie de fotbal. Informațiile pe care vi le-am oferit, mesajele participanților la seminarul de anul trecut, cărțile și materialele de pe coaches-ahead.ro stau mărturie.

Însă cu mare nerăbdare aștept și expunerea lui Manuele Cacicia, antrenorul secund de la Crotone, serie A. Faptul că a condus Centrul de Copii și Juniori al lui Livorno, unul din cele mai apreciate în Italia, iar de câțiva ani este asistentul lui Davide Nicola la echipe de Serie A și B seniori, mă face să cred că vom descoperi aspecte metodice extrem de interesante pentru ambele categorii, juniori și seniori.

Una din temele tratate de Manuele va fi “Săptămâna de lucru – ciclu săptămânal – al unei echipe profesioniste din Serie A” . Adică exact ce vrem să aflăm despre cum se pregătesc și cum se joacă în campionatele cu fotbal avansat.

O să-mi spuneți că Seria A din Italia nu mai este ce a fost odată. Poate e așa. Însă tactica, pregătirea fizică, metodica antrenamentului rămâne punctul forte al școlii de fotbal italiene. Pentru că rămâne un sistem deschis care “soarbe” toate descoperirile de pe mapamond, cercetând, experimentând și implementând științele colaterale fotbalului.

Nu întâmplător, antrenorii italieni sunt campioni cu echipele pe care le conduc în alte campionate. În Anglia, Leicester City și Chelsea au luat campionatul cu Claudio Ranieri și Antonio Conte, Bundesliga a fost câștigată de Bayern Munchen cu Carlo Ancelotti iar Juventus este în finala Champions League condusă de Massimiliano Allegri.

În acest moment în campionatul Italian o echipă face furori: Crotone. Practic retrogradată încă din tur, nu vrea să moară, nu se dă bătută deși, teoretic, nimeni nu-i mai dă nicio șansă.

În ultimele 7 etape Crotone a obținut mai multe puncte decât oricare club din Serie A: 17 (de fapt, la egalitate cu Napoli lui Sarri)! Dar Crotone are nevoie de un miracol pentru a se salva și a rămâne în Serie A și sezonul viitor! Următorul meci joacă la Torino, cu Juventus, care mai are nevoie de 3 puncte pentru a câștiga scudetto (cu 3 puncte Crotone se salvează)!

Și totuși, revenirea lui Crotone este incredibilă iar ziarele din Italia sunt la picioarele lor după cum puteți vedea mai jos:

Articol Calcio Mercato

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.