EXERCIȚII PENTRU ORGANIZAREA CATENELOR DE JOC

EXERCIȚII PENTRU ORGANIZAREA CATENELOR DE JOC

        Lecțiile Alenatore.net

 

Autor: MARCO CECCOMORI

Antrenarea catenelor jocului pentru a avea în fazele de posesie și non-posesie o echipă bine organizată

Orice sistem de joc pe care antrenorul îl adoptă, după o atentă analiză a jucătorilor pe care îi are la dispoziție, poate fi antrenat, atât în faza de posesie cât și în cea de non posesie, prin divizarea jucătorilor pe cupluri și terțe, așa numitele catene (înlănțuiri, legături între 2 sau 3 jucători), în forma dinamică, în funcție de poziția mingii.

Indiferent de modulul adoptat, jucătorii sunt uniți prin punctele de referință atât în faza ofensivă, cât și în cea defensivă.

Punctele de referință în faza defensivă sunt: mingea, coechipierul din zona activă, adversarul din zona pasivă!

În faza ofensivă, jucătorul cel mai apropiat de minge care se demarcă determină mișcările înlănțuite ale coechipierilor!

De exemplu, în cazul unui 4-4-2, cu mingea aflată în posesia fundașului dreapta, în timp ce mijlocașii centrali efectuează “compasul” (unul coboară spre minge, celălat avansează), mijlocașul lateral urcă pe tșă, vârful apropiat vine în întâmpinarea mingii, vârful depărtat se demarcă în diagonală în spațiul eliberat, ș.a.m.d. (vezi Fig.1)

 

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

                                                —  SFÂRȘIT —

 

NUMAI ÎN LIBRĂRIA coaches-ahead GĂSIȚI MATERIALE ESENȚIALE PENTRU MESERIA DE ANTRENORI

 

 

TAKTIFOL

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.