FOTBAL 2.0: NOI TENDINȚE TACTICE ȘI METODOLOGICE (8)

FOTBAL 2.0: NOI TENDINȚE TACTICE ȘI METODOLOGICE (8)

Nu avem ce face. Trebuie să stăm în casă spre binele nostru și a celor pe care îi iubim!

Toate activitățile noastre cotidiene s-au oprit. Inclusiv fotbalul, meseria noastră. Însă nu trebuie să pierdem timpul. Orice provocare poate aduce beneficii! Iar acum este o bună oportunitate pentru a învăța, a studia, a viziona aspecte noi care să ne ajute în meseria de antrenor!

Scopul siteului nostru a fost încă de la început să împărtășească cunoștințe noi iubitorilor și antrenorilor de fotbal.

De aceea, m-am gândit că ar fi benefic pentru toți abonații siteului www.coaches-ahead.ro să poată viziona seminariile internaționale de mare succes care au deschis un drum nou în România, seminarii organizate de noi  împreună cu unul din cei mai importanți lector și autor de cărți cu subiect Fotbal, MASSIMO LUCCHESI!

Primul seminar l-am organizat în Timișoara, în 2016 și a adunat peste 100 de antrenori de fotbal din întreaga țară, atât antrenori de copii și juniori, cât și de seniori:  FOTBAL 2.0: NOI TENDINȚE TACTICE ȘI METODOLOGICE

 Timp avem, TREBUIE SĂ STĂM ÎN CASĂ!, așa ca, în fiecare zi veți putea urmări episoade, de cca. 45-60 de minute din acest seminar, care va fi difuzat integral. Vă asigur că veți aștepta cu sufletul la gură următorul episod (cu condiția să vă placă să înțelegeți fotbalul, să vă placă să aflați cum și ce se antrenează în fotbalul european)!

Permanent veți vedea programul după care s-a derulat seminarul și un interviu, înainte de a veni la Timișoara, cu Massimo Lucchesi!

VIZIONARE PLĂCUTĂ!

FOTBAL 2.0: NOI TENDINȚE TACTICE ȘI METODOLOGICE

                                                                                                                  Timisoara, 14 – 15 Noiembrie 2016

 

PREZENTARE

Atenția deosebită pe care milioanele de tifosi o acordă fotbalului sunt factori care stimulează constant antrenorii în căutarea de noi idei tactice și introducerea unor metodologii mai eficace.

De aceea fotbalul este un sport în continuă evoluție.

La Timișoara vom aprofunda noile tendințe tactice și metodologice pe parcursul unui seminar de înaltă ținută.

Iată câteva teme care vor fi tratate și aprofundate participând la acest seminar:

  • Definirea modelului de joc
  • Codurile atacului pozițional
  • Principalele metodologii utilizate de cele mai importante academii europene
  • Exerciții tehnico-tactice utilizate zilnic în mediul profesionist
  • Conținutul ciclului de antrenament săptămânal

Seminarul prevede o parte teoretică dimineață și o parte practică după-masă.

 PROGRAM

 Luni dimineață (9-13) – Teoria

De la ciclul jocului la definirea modelului de joc (1h e 30m)

Ce comportamente dorește antrenorul să vadă pe terenul de joc? Ce dă sens jocului, prin ce se identifică echipa sa, cum se organizează? Numai dacă plecăm de la înțelegerea ciclului de joc putem ajunge să definim modelul de joc. Antrenorul trebuie să le transmită jucătorilor principii de joc și coduri pentru a interpreta contextele și situațiile pe care le prezintă partida oficială.

Pausa (15 m)

 Sectorul juvenil: modele europene de succes.

Care sunt diferențele dintre munca cu copiii și cea cu seniorii? Care sunt filozofiile și tendințele școlilor fotbalistice de succes? Cum definim un plan eficace de viitor?
Ședințele de antrenament sunt mijloace prin care tehnicienii au posibilitatea de a modela dezvoltarea competențelor individuale și de a transmite principiile de joc care determină comportamentul jucătorilor.

Lunch Break

Lunì după-masa (15-17) – Pratica

Ședință practică: posesie și exerciții tactice. (1h 45 m)

În raport cu temele prezentate în sală, antrenamentul va exemplifica principalele exerciții colective tratate de cele mai reprezentative echipe de club europene.

Marți dimineață (9-13) – Teoria

Cheile atacului pozițional. (1h e 30m)

Care sunt procesele atacului pozițional? Care este diferența dintre jocul codificat și cel pe bază de principii? Prin descompunerea jocului colectiv în fotbal sectorial se simplifică citirea jocului de către jucători și conferă o organizare colectivă solidă.

Pausa (15 m)

Metodologia didactică: conținutul ciclului de antrenament săptămânal  (1h e 30m)

Munca antrenorilor este foarte complexe și cuprinde gestionarea aspectelor psihologice, alături de cele tehnice, tactice fizice și metodologice.
Cum combinăm aceste elemente într-o metodologie de lucru eficace? Cum organizăm ciclul de lucru săptămânal?
Aprofundăm subiectul urmărind exerciții utilizate de cei mai importanți antrenori din Europa.

Lunch Break

Marți după-masă (15-17) – Pratica

 Ședință practică: încălzirea tehnică și exerciții pe spații reduse.

În raport cu temele prezentate în sală, ședința practică prevede expunerea principalelor exerciții individuale și sectoriale (pe compartimente) tratate în didactica celor mai reprezentative echipe de club europene.

LECTOR: Massimo Lucchesi

 

 

 

 

 

NOTĂ: Seminarul FOTBAL 2.0: NOI TENDINȚE TACTICE ȘI METODOLOGICE, organizat de Coaches Ahead, poate fi urmărit integral doar de către abonații www.coaches-ahead.ro !

FOTBAL 2.0: NOI TENDINȚE TACTICE ȘI METODOLOGICE

                  – episodul 8 –

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.