Antrenand gandirea fotbalistica (2)

Antrenand gandirea fotbalistica (2)

Exercitiile Professional Football and Soccer Coaching 

FORMEAZA-TI  DEPRINDERI

myelina

Exista o mare confuzie in ceea ce priveste formarea deprinderilor sau inlaturarea lor. Parerea generala este ca odata ce s-a format o deprindere, ea nu mai poate fi inlaturata sau este inlaturata foarte greu. In realitate, totul tine de reactiile chimice din creierului tau!

Cind faci ceva, orice, aceste reactii chimice dau nastere Myelinei. Aceasta substanta se infasoara in jurul neuronilor, acoperindu-i.

Acesta este inceputul formarii deprinderilor sau obiceiurilor. De cite ori faci acelasi lucru inca o data, creierul tau mai asterne o “patura“ de myelin peste cea existenta, devenind astfel mai groasa.

Cu cit este mai groasa myelina, cu atit deprinderea este mai stabila. Cu cit este mai puternic obiceiul, cu atit mai instinctiv devii! Asta inseamna ceea ce deja stii: “exersarea perfectioneaza!

Cu cit exersezi si repeti mai mult, cu atit faci lucrul respectiv mai bine. Totusi, daca crezi si pentru o secunda  ca nu poti scapa de un obicei,ai dreptate!

Asa ca stai sit e intrebi, cum poti scapa de o deprindere?

Raspunsul este evident! Repeti si exersezi mult mai mult ceea ce vrei sa inveti pentru a sterge deprinderea gresita! Este chiar simplu!

Daca lucrezi mult timp, mai mult decit ai lucrat inainte, vei aseza mai multa myelina pe neuronii tai, iar noua deprindere va deveni mai puternica, impingind-o pe prima mai in spate!

Teoretic, obiceiurile tale apartin sub-constientului, permitindu-i corpului tau sa reactioneze in fata diferitelor situatii care apar, instinctiv. Asa ca, impuneti reprezentari mentale corecte pentru a “aseza” Myelina la locul potrivit!