Sugestii italiene (1)

Sugestii italiene (1)

Una din cele mai importante scoli de fotbal din lume, nu cred ca mai e nevoie sa o spun, este cea din care provine Baggio, Maldini, Del Piero sau Pirlo.

Daca, spre exemplu, Brazilia alimenteaza permanent fotbalul mondial cu talentele sale, asta se datoreaza calitatilor native specifice nationale cu care se nasc jucatorii, plajei Copacabana si conditiilor concrete de viata existente acolo unde, a fi fotbalist!, este una din putinele oportunitati de a avea o existenta mai mult decit decenta.

La fel, in Italia, fotbalul este o religie. Aici insa fotbalistii nu se nasc numai cu talent. El este insotit pina la apogeu de foarte multa munca dezvoltata pe baze stiintifice, rationala, inovatoare.

Scolile de fotbal pentru copii sint adevarate laboratoare in Peninsula. Nimic nu este lasat la voia intimplarii indiferent ca vorbim de selectie, metodica pregatirii, programarea activitatiilor, echipamente, materiale  sau nutritie.

Cind au pierdut suprematia in fotbalul mondial, italienilor nu le-a fost rusine sa mearga la cursuri de perfectionare in Spania, actuala regina a fotbalului universal.

Asta inseamna profesionism!

Se stie ca cei mai buni profesori si metodisti din lumea sportului rege sint italienii. Fotbalul este disecat in mii de cursuri, tratate, carti, colocvii, seminare, siteuri de specialitate.

In a treia editie a Ghidului Antrenorului de Fotbal pentru copii si juniori, conceput si editat de Federatia Italiana de Fotbal, am gasit citeva sugestii interesante care v-ar putea ajuta in activitatea pe care o desfasurati in acest sector.

Nu uitati ca detaliile mici fac rezultatele mari!!!

10 motive pentru cei mici de a juca fotbal

  1. Ajuta la prevenirea problemelor sistemului osteo-muscular
  2. Mareste si imbunatateste capacitatea respiratorie
  3. Elimina raportul necorespunzator dintre statura si greutate
  4. Imbunatateste functionarea aparatului cardio-vascular
  5. Are o influenta pozitiva asupra psihicului
  6. Imbunatateste capacitatea de coordonare a miscarii
  7. Copilul devine mai puternic si mai rezistent
  8. Regularizeaza functiile organismului (somn, pofta de mincare, functii intestinale)
  9. Imbunatateste rezistenta la bolile infectioase
  10. Imbunatateste sanatatea articulatiilor