JOC CONTRAPRESING CU FINALIZARE

JOC CONTRAPRESING CU FINALIZARE

Autor: MARIUS DULCA

Numar jucatori:

14 + 2 Portari

Organizarea exercitiului

Se marcheaza un teren de 60/62m, cu o linie de mijloc si cu 2 echipe distincte: 8 jucatori in atac si 6 jucatori in aparare +2 portari .

Desfasurarea exercitiului

    Jucatorii in atac, Albastru, pornesc actiunea de atac de la propiul portar incercand sa inscrie in poarta echipei Rosii fara limita de atigeri. Echipa in Rosu, (care are 3 atingeri in jumatatea propie, liber in jumatatea adversa) se pozitioneaza compact in aparare, in propia jumatate de teren, incercand sa recupereze mingea si sa contraatace  la poarta adversa. Jucatorii in aparare, daca recupereaza mingea in propia jumatate, pot actiona in dribbling peste linia de mijloc astfel acumuland 1 punct, Ei pot sa atace poarta adversa fara limita de atingeri.

Fiecare gol marcat se puncteaza cu 2 puncte. Se joaca cu offside. Dupa un timp prestabilit de antrenor, rolurile echipelor se schimba.

Obiective

   Jucatorii in atac, daca pierd mingea in jumatatea adversa de teren, exercita un contrapressing agresiv incercand sa o recupeeze imediat, profitand si de faptul ca echipa in aparare este in inferioritate numerica si este limitata la 3 atingeri in propia jumatate.

Important

 Echipa in aparare se posteaza cat mai compact in jumatatea propie, incercand sa mentina diferite adancimi ale liniei de fundasi, elastic defensiv, exercitand un pressing ultra-defensiv organizat

  • Dupa recuperarea mingii, echipa in aparare executa miscarile de demarcare in adancime pe tranzitie pozitiva
  • Echipa aflata in atac combina rapid incercand sa atace poarta pe partile laterale sau in zona centrala

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.