CUM ATACĂM DEFENSIVELE CARE SE APĂRĂ ÎN ZONĂ SAU OM LA OM,  UTILIZÂND UNUL, DOI SAU TREI ATACANȚI (4)

CUM ATACĂM DEFENSIVELE CARE SE APĂRĂ ÎN ZONĂ SAU OM LA OM, UTILIZÂND UNUL, DOI SAU TREI ATACANȚI (4)

Dezvoltarea atacului folosind unul, doi sau trei atacanți

După implementarea către echipă a principiilor și tehnicii de prefinalizare, putem crește eficacitatea propriilor atacuri printr-o corectă evaluare a caracteristicilor jucătorilor avuți la dispoziție, prin dispunerea acestora în poziții optime.
Apoi, joc după joc, sunt posibile permutări în cadrul sistemului, folosind aceste dezvoltări și în funcție de dispunerea defensivei adverse.
După părerea noastră, flexibilitatea și capacitatea echipei de a se adapta diferitelor situații tactice ale jocului sunt ingrediente importante pentru ca o echipă să-și atingă obiectivele și să practice un fotbal inteligent și modern.
E fundamental pentru antrenori ca în ciclul săptămânal premergător partidei oficiale să-și pregătească echipa și în funcție de adversarul pe care îl vor întâlni, atât în faza ofensivă cât și în cea defensivă.
Situația ideală se verifică când echipa pe care o antrenăm este periculoasă în posesia mingii și, în același timp, nu suferă atacuri și contraatacuri din partea adversarilor.
Toate alegerile făcute de antrenor (de la sistemul de joc până la titulari), au ca scop îmbunătățirea randamentului jucătorilor și în final, ajungerea la situația perfectă descrisă mai sus.
E important deci, ca pe lângă capacitatea de a ataca poarta adversă, să dispunem de jucători care să bage efectiv mingea în poartă!
Poziționarea jucătorilor în teren, alegerea modulului de joc, a titularilor, sunt aspecte pe care antrenorul trebuie să le evalueze permanent cu maximă atenție.
În concluzie, Mister, pe lângă alte aspecte, trebuie să posede extraordinara abilitate de a pune jucătorii în teren astfel încât aceștia să se poată exprima în cel mai bun mod, iar aportul lor la jocul echipei să fie cât mai important!

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.