Jupp Heynckes – cele 4 ipostaze (2)

Jupp Heynckes – cele 4 ipostaze (2)

Continuare a materialului Jupp Heynckes – cele 4 ipostaze

S-a adaptat, deasemenea, ca persoana. Anii petrecuti in Spania, plus cel petrecut la Benfica, in Portugalia, l-au invatat sa se relaxeze. Citeva boli in familie i-au inoculat o noua perspectiva despre familie si viata.

Iata ce a dus la aparitia celui de-al 4-lea Jupp Heynckes. Vechiul sau prieten Hoeness si fotbalul german au realizat ca Heynckes s-a schimbat profund. Un om mult mai calm si mai senin. Asa ca, i-au cerut sa preia Bayernul, ca antrenor interimar, dupa plecarea lui Jurgen Klinsmann. A facut-o, a facut pace cu Daum si savura bucuriile mult mai des ca in trecut.

In urmatorul post, ca si antrenor a lui Bayer 04 Leverkusen, a demonstrat empatia cu tinerii jucatori. Timp de doi ani a zdruncinat Bundesliga. Acest succes l-a readus (a cita oara?), dupa plecarea lui Louis van Gaal, pe banca lui Bayern Munchen. Acum, dupa doi ani de munca sustinuta, a ajuns in finala contra lui Chelsea Londra, disputata chiar pe propriul stadion. Inainte de joc Heynckes analizeaza adversarul: “Au jucat complet diferit impotriva Benficai decit au facut-o contra Barcelonei. In partida cu noi vor evolua diferit fata de ce au jucat cu Barcelona. Au parcurs o perioada foarte buna de joc si este clar ca jucatorii vechi, care au jucat multi ani pentru Chelsea, vor sa cistige ceva maret. Acesta este un lucru extrem de periculos pentru noi. Meciul va fi deschis. Sansele sint 50/50%.”

Din nefericire pentru germani, sansele au inclinat 51/49% in favoarea “englezilor”. Chelsea a cucerit Champions League chiar in fieful lui Bayern! Asta nu inseamna ca antrenorul Jupp Heynckes este mai putin bun decit era pina la ora finalei. Doar ca in fotbal, nu intodeauna cel mai bun cistiga!

Curiozitati despre Jupp Heynckes

Lady Gaga

Heynckes a socat un reporter anul trecut, asemanind  antrenorul de fotbal cu Lady Gaga, remarcind: “Bineinteles, costumatia ei este tipatoare, dar performanta conteaza, ca si in fotbal – scopul scuza mijloacele.”

Gunter Netzer

Cind Heynckes a preluat Bayern dupa Klinsmann, citiva au spus ca e o mutare gresita, dar fostul coleg de echipa spunea: “Este antrenorul ideal. Are un caracter perfect, o intelegere profunda a fenomenului fotbalistic si un maestru al relatiilor interpersonale.”

CD Tenerife

Sub Heynckes, “canarii” au facut istorie la mijlocul anilor ’90. Au venit pe locul 5 in La Liga, iar un an mai tirziu i-au eliminat pe Feyenoord si Lazio din Cupa UEFA, fiind eliminat de FC Schalke 04.

Franck Ribery

Aripa stinga spune ca nu s-a mai simtit niciodata mai fericit ca fotbalist. “Deseori il aseman pe Jupp Heynckes cu Ottmar Hitzfeld: aceeasi putere, vorbeste mult cu jucatorii si le acorda libertate in teren. Cu el antrenor, ma simt liber sa arat ceea ce simt si ce pot.”