Sectorul juvenil in Europa (2)

Sectorul juvenil in Europa (2)

REAL MADRID

Structura de organizare a clubului este identica cu cea prezentata anterior.

Intreaga activitate a clubului se desfasoara in Ciudad Deportiva de Valdebebas, centrul sportiv al Blancos, locul unde cresc si se dezvolta toti copii. In acest centru se antreneaza toate echipele Realului, inclusiv prima echipa. Este compus din 12 terenuri de fotbal, piscine, sali acopeite, zone de recreere si divertisment.

Trimful acestui club are radacini puternice, construite pe baze solide: organizare, competenta, munca si pasiune pentru fotbal. Totul pleaca de la sectorul juvenil (Cantera) unde se inoculeaza de la cele mai fragede virste mentalitatea de invingator.

Real Madrid este o filozofie, o alegere si un mod de viata. Cresterea micilor fotbalisti pentru a fi folositi in viitor la prima echipa, se face prin munca de calitate, atentie mare la detalii, crearea celor mai bune conditii.

Antrenorii sint selectionati pe baza cunostintelor fotbalistice, a formarii personale si a principiilor pe care clubul le transmite din generatie in generatie: respect – educatie – sacrificiu.

Dezvoltarea copiilor se bazeaza pe educatie, disciplina si comportament. Scoala merge mina in mina cu invatarea jocului de fotbal. In fapt, rezultatul este important, dar nu esential, pentru ca primordial ramine cresterea pas cu pas a omului si jucatorului de fotbal. De aceea Real Madrid a ajuns la un asemenea nivel de performanta: de la categoria Benjamin si pina la prima echipa se gindeste la fel, se ghideaza dupa aceleasi valori, se formeaza ca un organism unic.

Organizarea clubului Real Madrid

                                       PRIMA ECHIPA
                               Echipa secunda (Filial – Castilla)
                               Echipa a-3-a (Real Madrid C)
                                           Under 19
                                           Juvenil A
                                           Juvenil B
                                           Juvenil C
                                           Under 16
                                           Cadete A
                                            Cadete B
                                            Under 14
                                            Infantil A
                                            Infantil B
                                           Futbol Base
                                     Alevin A-B (Under 12)
                                   Benjamin A-B (Under 10)

Analizind structura organizatorica,

Filial – Castilla evolueaza in Segunda Division B, obiectivul ei fiind sa creasca cei mai talentati tineri pentru “marele pas”!

Real Madrid C evolueaza in Tercera Division si are in componenta jucatori proveniti de la Juvenil. Si acestia, evoluind intr-un campionat profesionist, au posibilitatea sa joace intre seniori.

Un alt secret despre succesul Cantera al Realului, il constituie rolul scoutingului: o echipa de 20 de observatori care au sarcina de a cauta cei mai promitatori copii din Madrid sau de la periferii. Ei organizeaza trialuri la care pot participa toti copiii care-si doresc sa joace la Real (Guti a fost descoperit astfel).

Alt aspect de remarcat este punerea la dispozitia centrului a echipei medicale, fizioterapeuti sia unui psiholog. Acesta are sarcina de a pregati mental copii pentru ca, atunci cind devin adulti, sa se adapteze rapid la impactul cu mediul profesionist.

Din punct de vedere tehnic, cea mai mare atentie se acorda tehnicii individuale a jucatorului si posesiei mingii, incepind de la cea mai mica categorie de virsta.

Pentru categoriile care apartin activitatii de baza, antrenamentul este mai mult decit oriunde altundeva, un joc. Antrenorii-educatori, vin pe linga aspectele tehnico-tactice si cu cele ludice, dind placere si distrind copiii. Concomitent ii la ajuta la cresterea coordinativa, umana si fotbalistica. Obisnuind micutii sa joace impreuna, sa se confrunte cu adversarii, sa se miste cu rapiditate pe spatii mici, le ofera un spirit sportiv sanatos si le imbunatatesc tehnica individuala.

Va continua