ȘCOALA POSTLICEALĂ DE ANTRENORI – CSSE TIMIȘOARA

ȘCOALA POSTLICEALĂ DE ANTRENORI – CSSE TIMIȘOARA

TEMĂ GENERALĂ: EXERCIȚII PENTRU ABILITĂȚILE INDIVIDUALE – TEHNICA APLICATĂ (TACTICA INDIVIDUALĂ)

CURSANT: SIMON PAUL

FAZA OFENSIVĂ

DEMARCAREA

Descriere:

6 copete, cu distanta de 10 m intre ele asezate sub forma de dreptunghi, 5 jucatori si o minge. Jucatorii paseaza mingea de la unul la celalalt si se deplaseaza imediat catre copeta libera( simuland demarcarea in spatiul liber)

Materiale:

copete, jaloane, mingi

CONTROLUL ȘI PROTEJAREA MINGII

Descriere:

un patrat cu latura de 15 m, in care avem 8 jucatori,7 cu mingea si unul fara minge, fiecare pe rand va trebui sa incerce sa deposedeze si sa scoata mingea din piciorele jucatorilor care o protejeaza si sa o scoata din patrat , in reprize de un minut. Cel care reuseste cele mai multe mingi scoase este castigator.

Materiale:

copete, jaloane, mingi

PASA

Descriere:

jucatorii sunt fata in fata la distanta de 6 m, executa pase cu ambele picioare, cu diferite preluari ale mingii, cu diferite parti ale labei piciorului(latul, interior, exterior, siret)

Materiale:

copete, jaloane, mingi

DRIBLING / FENTĂ

Descriere:

jucatorii sunt impartiti in doua echipe, rosii contra galbeni.Se pleaca din colturile unui patrat cu latura de  15 m, jucatorii pleaca simultan fata in fata, rosii conduc mingea trebuie sa faca o fenta /dribling si sa iasa cu mingea prin una din cele 2 portite care au aceeasi culoare cu tricoul jucatorului (rosu).Dupa 5 actiuni se schimba purtatorii de balon si la fel vor face cei in galben.

Materiale:

copete, jaloane, mingi

ȘUT LA POARTĂ

Descriere:

jucatorii din partea dreapta (tricou verde), conduc mingea ocolesc jalonul si suteaza la poarta, raman la jalon pentru a putea face un un-doi cu jucatorul in rosu, apoi va pleca jucatorul din partea stanga, care conduce mingea ,ocoleste jalonul si finalizeaza apoi ramane pt un-doi cu jucatorul rosu. Dupa 5-6 suturi, jucatorii schimba pozitiile intre ei.

Materiale:

poarta, copete, jaloane, mingi

 

FAZA DEFENSIVĂ

POZIȚIONAREA

Descriere:

Un patrat cu latura de 10 m, jucatorii in rosu paseaza mingea intre ei, cel care primeste mingea face 4-5 miscari pe loc(sita de exemplu), asteptand ca jucatorii in albastru sa faca miscarea in diagonala.(unul pune presiune pe omul cu mingea ,celalalt se pozitioneazain diagonala, la copeta galbena. Dupa 10 schimburi de pase, se schimba jucatorii intre ei.

Materiale:,

copete, jaloane, mingi

MARCAJUL

Descriere:

exercitiu de posesie si marcaj( la inceput se poate lucra semiactiv), jucatorii se afla intr-un patrat cu latura de20 m, pe fiecare latura se afla cate un jucator albastru(4), iar in interior cate 4 jucatori in rosu care incearca sa mentina mingea contra la 4 jucatori galbeni care fac marcajul la cei rosii.Rosii pot pasa cu cei albastrii de pe margine sau intre ei. Apoi se schimba jucatorii.

Materiale:,

copete, jaloane, mingi

INTERCEPȚIA

Descriere:

jocul se desfasoara intr-un dreptunghi cu L 20 m si l=15 m, jucatorii in albastru acopera o fasie delimitata de copetele albastre de latime 4 m.Jucatorii in galben si cei in rosu sunt pozitionati la limitele dreptunghiului si incearca sa paseze mingea dintr-o parte in alta, doar pe jos, fara sa fie interceptata de cei in albastru . Galbenii paseaza repede intre ei astfel incat albastrii sa nu poata inchide culoarele de pasare catre rosii( doar pe jos si fara sa depaseasca marginiledreptunghiului). APOI SE SCHIMBA LINIILE.

Materiale:

copete, jaloane, mingi

DUEL 1 v 1 ȘI APĂRAREA PORȚII

Descriere:

jucatorii pleaca din diagonala intr-un patrat cu latura de 18 m, cel in albastru conduce mingea in viteza, ocoleste jalonul albastru si intra in duel 1 vs 1 cu jucatorul rosu( care alearga la randul sau, ocoleste jalonul rosu si vine imediat in intampinarea jucatorului in albastru. Acest exercitiu se poate folosi si pentru corectarea pozitiei jucatorului care se apara, inclusiv pasii defensivi1,2 si 3(POZITIONARE,INTAMPINARE,FRANARE)

Materiale:

2 porti, copete, jaloane, mingi

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.