ATACAREA PROFUNZIMII: PRINCIPII ȘI EXERCIȚII

ATACAREA PROFUNZIMII: PRINCIPII ȘI EXERCIȚII

        Lecțiile Alenatore.net

 

Autor: MARCO CECCOMORI

O alegere determinantă pentru înscrierea golului câștigător: atacul în profunzime

 

Principii

Mișcarea jucătorilor fără minge, efectuat cu scopul de a ataca spațiile în profunzime, reprezintă un principiu fundamental al jocului de fotbal.

Pentru ca manevra ofensivă să fie eficientă este necesar ca posesia mingii să nu fie finalizată numai în amplitudine (pe lărgimea terenului), ci și prin penetrarea compartimentelor adversarului, în special cel defensiv.

În acest articol ne vom opri asupra principiilor și a unor exerciții care stau la baza atacului în profunzime.

Capacitatea unei echipe de a transmite eficient pase verticale tinzând să servească cu precizie coechipierii care execută demarcări în profunzime, reprezintă o calitate determinantă pentru a produce situații favorabile de a marca.

De înțelegerea timmingului dintre pasa posesorului mingii și demarcarea primitorului depinde reușita acestei alegeri de joc.

Această colaborare dintre omul care transmite assistul (pasa decisivă) și primitor trebuie antrenată sub toate aspectele, în special sincronizarea dintre pasă și demarcare, alături de perfecționarea măiestriei gestului tehnic.

Principiul general care determină mișcarea efectuată din partea jucătorului fără minge, dacă atacă profunzimea sau vine în contra, către minge, este condiționată de posesorul mingii: pe minge acoperită primitorul vine în contra, în întâmpinarea mingii (vezi fig.1, unde nr.9 vine către nr.10 care este presat de un adversar); pe minge descoperită primitorul trebuie să se demarce în profunzime (vezi fig.3, unde nr.9 primește mingea de la nr.6 efectuând o demarcare în diagonală convergentă).

Conținut Restricționat

Ne pare rău dar numai utilizatorii cu conturi Premium pot accesa această postare. Dacă ai un cont Premium, te rugăm să te loghezi.

                                                —  SFÂRȘIT —

 

NUMAI ÎN LIBRĂRIA coaches-ahead GĂSIȚI MATERIALE ESENȚIALE PENTRU MESERIA DE ANTRENORI

 

 

 

TAKTIFOL

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.