Live from Amsterdam

Live from Amsterdam

Autor: CIPRIAN URICAN

Timp de 6 zile am fost (de fapt, inca sint, pina dimineata!) la Amsterdam. Am avut ocazia si privilegiul de a participa in acest timp la un curs in cadrul Academiei Ajax, organizat de fostul jucator al Stelei, George Ogararu.

Nu l-am cunoscut pe George pina acum, dar va spun ca este un profesionist desavirsit. “Coach assistant” la echipa secunda a celebrului club, este foarte respectat de cei din familia Ajax. Pentru ca aceasta echipa este cu adevarat o familie, cum nu am vazut decit, poate, la Barcelona.

Zilele acestea au fost extrem de comprimate. Vizitarea stadionului si a Academiei, cursuri teoretice, vizionarea de antrenamente pentru toate categoriile de virsta, inclusiv prima echipa, urmarirea jocurilor oficiale ale U15, U18,U19, echipa secunda si Ajax – NAC Breda 4-0 in prima liga olandeza.

Cursurile si analizele au fost sustinute de directorul relatiilor internationale si de responsabilul departamentului de scouting al clubului Ajax Amsterdam.

Organizare, educatie fotbalistica, profesionalism, programare in detaliu a intregului proces de activitate pe termen lung, seriozitate, disciplina si multa pedagogie. Asta am vazut si am simtit aici.

Pina nu esti la fata locului, nu intelegi in profunzime. Asta mi s-a intimplat mie. De aceea, incepind de saptamina viitoare, voi posta citeva din exercitiile pe care le-am vazut aici, Le vom comenta pe site impreuna!

Felicitari George pentru modul in care ne-ai primit si ai organizat cursul.   Ne-am dezvoltat! E momentul sa faci si in Romania asa ceva! Bafta!